For support please email or pm Christopher christopher@snowestonline.com



Upgrade to Premium
Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-09-2018, 08:33 PM
Rodgod87 Rodgod87 is offline
Currently: Not set.
Join Date: Dec 2018
Basic Member
Age: 31
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
Rodgod87 is an unknown quantity at this point
Default 2008 m1000 bogging

Hey
I have a 2008 m1000 it runs and idles fine at low rpm. After 4000 rpm and over it loses power. Not to sure where to start.
Any suggestions would be appreciated. Thanks
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #2  
Old 12-10-2018, 05:58 PM
jim jim is offline
Currently: Keyboard highmarking at its best.
Join Date: Nov 2007
Location: Boise
Posts: 831
Thanks: 75
Thanked 377 Times in 151 Posts
Rep Power: 0
jim has a reputation beyond reputejim has a reputation beyond reputejim has a reputation beyond reputejim has a reputation beyond reputejim has a reputation beyond reputejim has a reputation beyond reputejim has a reputation beyond reputejim has a reputation beyond reputejim has a reputation beyond reputejim has a reputation beyond reputejim has a reputation beyond repute
Default

Check power valves/cables for function and synchronization. If they aren't opening, no power. Powervalves should cycle once when you start. I also had an issue on my M1 before related to the PV servo mounting.

Could also be clutching issue, but not as likely because a bad primary is obvious (won't work and then breaks) while a stuck secondary will over-rev and/or stick open.

But, more detail would give us a better idea. Does it rev to 7800, but just no power? Any codes? Does this on the trail and off-terrain? Any major modifications?
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
Reply

Bookmarks

Tags
2008, arctic cat, bogging, m1000, problems

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thread — 2008 M1000 Bogging out under load Thread Starter — MTNate7777 Forum — Arctic Cat: M Series Replies — 9 Last Post — 01-28-2015 11:35 PM
Thread — 2008 600 bogging out Thread Starter — deboer Forum — Polaris: IQ Replies — 3 Last Post — 01-12-2014 10:56 AM
Thread — 2008 M1000 - Bogging/Running Issues Thread Starter — Chris6060 Forum — Arctic Cat: M Series Replies — 23 Last Post — 12-07-2012 01:43 AM
Thread — d8 2008 bogging Thread Starter — summit800rmk Forum — Polaris Replies — 15 Last Post — 02-21-2008 04:39 PM
Thread — 2008 m1000 bogging out(Right Turn) Thread Starter — bigd1000 Forum — Arctic Cat: M Series Replies — 13 Last Post — 01-17-2008 08:51 AM

All times are GMT -6. The time now is 03:57 PM.












no new posts