For support please email or pm Christopher christopher@snowestonline.com



Upgrade to Premium
Polaris: 900 05-06 Polaris RMK 900
Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-05-2019, 04:01 PM
TecCrash TecCrash is offline
Currently: Doing the Snow Dance!
Join Date: Nov 2017
Location: Middleton, ID
Age: 52
Posts: 51
Thanks: 23
Thanked 7 Times in 5 Posts
Rep Power: 214751
TecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond repute
Default VR, Capacitor, or Stator?

I posted this over on the IQ Polaris sub -forum, but as it is basically the same sled I thought I would drop it in here, I know we have a bunch of diehard 900 guys.. Trying to decide which way to jump....

I bought my wife a 06 700 RMK and the first trip out I popped a check engine light in the parking lot and went into limp mode. I called my dealership to see if they could throw digital wrench on it and give me an idea what the issue was. They pulled it all apart and found a broken wire to the TPS, so I had them fix it and reset the TPS for me. Took it to McCall Sunday and it rode like a champ for the first 20 miles or so. Then I started having issues getting it started unless I held the throttle open a VERY small bit. Then she started having a slight bog issue and swapped me sleds. I noticed that the temp light was flickering so I checked that and it was at 215, then the MFD started going on and off, and when it was on, I only had 1 bar on the volt meter. I pointed it back to the trailer 3-5 miles away, and as the RPM came up I got 3 bars. The only other issue with the sled I’m aware of is that the Brake light isn’t working.

I checked the grounds last night and I think they were OK. Hopefully I can get home while there is still some light tonight to try and swap the VR out with the one I have on my '05 900 to see if that makes a difference, if not I can tear things down further and test the capacitor. Am I on the right track here or should I be looking at the stator?

Thanks in advance for any advice!


Chris
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #2  
Old 02-06-2019, 07:29 AM
TecCrash TecCrash is offline
Currently: Doing the Snow Dance!
Join Date: Nov 2017
Location: Middleton, ID
Age: 52
Posts: 51
Thanks: 23
Thanked 7 Times in 5 Posts
Rep Power: 214751
TecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond repute
Default VR, Capacitor, or Stator?

I had a chance to look at this for just a little bit last night, and if I saw this clearly in the weak flashlight beam, it looks like I have to pull the tank to get at the VR as well. There just isn't daylight enough after work to get crap done, so I'll have to run it back into town on Thursday and put it in my brothers shop.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #3  
Old 02-10-2019, 09:27 AM
TecCrash TecCrash is offline
Currently: Doing the Snow Dance!
Join Date: Nov 2017
Location: Middleton, ID
Age: 52
Posts: 51
Thanks: 23
Thanked 7 Times in 5 Posts
Rep Power: 214751
TecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond repute
Default

After all the testing, it ended up being the Chassis relay. Forgot about that damn thing

Thanks!

TecCrash
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #4  
Old 02-10-2019, 08:23 PM
94fordguy's Avatar
94fordguy 94fordguy is offline
Currently: Enjoying the snow!
Join Date: Nov 2007
Location: Yakima, Wa.
Age: 33
Posts: 14,437
Thanks: 11,091
Thanked 3,817 Times in 2,018 Posts
Rep Power: 21474862
94fordguy has a reputation beyond repute94fordguy has a reputation beyond repute94fordguy has a reputation beyond repute94fordguy has a reputation beyond repute94fordguy has a reputation beyond repute94fordguy has a reputation beyond repute94fordguy has a reputation beyond repute94fordguy has a reputation beyond repute94fordguy has a reputation beyond repute94fordguy has a reputation beyond repute94fordguy has a reputation beyond repute
Default

Interesting, I haven't heard of the relay causing that many issues. I'm glad you got it figured out! My money would have been on a rubbed wire grounding out somewhere along the line.
__________________
ARRA MEMBER - Americans for Responsible Recreational Access
WSSA MEMBER - Washington State Snowmobile Association
Yakima Ski Benders MEMBER - Washington's first snowmobile club

Support Public Access to Public Land

13 PRO RMK 800 162 VEI Custom
12 Ford F-350 Lariat C/C S/B 4x4 6.7L Powerstroke...135K
08 Polaris Scrambler 500 4x4
06 Kawasaki ZZR 600
05 RMK 900 166 Anniversary Edition #850 6,814 Miles
02 Interstate 19' Enclosed
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #5  
Old 02-19-2019, 01:07 PM
TecCrash TecCrash is offline
Currently: Doing the Snow Dance!
Join Date: Nov 2017
Location: Middleton, ID
Age: 52
Posts: 51
Thanks: 23
Thanked 7 Times in 5 Posts
Rep Power: 214751
TecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond reputeTecCrash has a reputation beyond repute
Default

I got to put a few hundred miles on it last week up north and it worked like a champ. I didn't think it was that either, but it seems to have cleared it up.

TecCrash
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #6  
Old 02-25-2019, 02:32 AM
DHabibi DHabibi is offline
Currently: Not set.
Join Date: Feb 2019
Basic Member
Age: 56
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
DHabibi is an unknown quantity at this point
Default 2006 Polaris 900 RMK - Start issue

Have the same exact issue with my 2006 Polaris 900 RMK to start have to hold the throttle just slightly, it also does not produce enough juice at low idle. The instrument goes blank and shows one bar on electricity and when you raise RPM it then shows 3 bars and instruments work. What exactly is the chasis relay, if you have a part number since you did the digging into this. I will check all wiring in the next day or two. More details please, thanks, location of the chasis relay, what it looks like, etc.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thread — 06 RMK 700 - Capacitor, VR, or Stator Thread Starter — TecCrash Forum — Polaris: IQ Replies — 0 Last Post — 02-04-2019 03:22 PM
Thread — Capacitor Test Value Thread Starter — mtbraun Forum — Polaris: 900 Replies — 3 Last Post — 01-07-2017 03:59 AM
Thread — Capacitor??!! Thread Starter — MNSledShed Forum — Polaris: 900 Replies — 5 Last Post — 01-26-2014 09:13 AM
Thread — M7 Voltage Capacitor Thread Starter — RACINSTATION Forum — Turbos/Superchargers (Swapmeet) Replies — 0 Last Post — 08-24-2013 09:21 AM
Thread — 08 d8 capacitor Thread Starter — ragingwong Forum — Polaris: IQ Replies — 12 Last Post — 11-16-2010 01:22 PM

All times are GMT -6. The time now is 12:08 AM.








no new posts