• I've received emails and PM's asking me about "Group Buys" and promotions.

    A Group Buy here on SnoWestOnline.com would be a situation where a normal member (non vendor or mfg) personally collects orders from other members. That member then uses those orders to negotiate a better price with the Vendor/Mfg for HIS/HER "Group" of buyers.

    Here is an example of a viable "Group Buy"

    http://www.snowestonline.com/forum/showthread.php?t=269222

    A promotion that has the words "Group Buy" in the title is still a promotion, and from the rules that were handed down to me by Harris Publications is that non-advertisers cannot run promotions or open sales programs on the forums outside of the swapmeet.

    If a members wants to become a group buy manager, maintain a thread and collect the funds and negotiate a group buy... as a member, you are welcome to do that as long as you are not attached to the business of the vendor or Mfg.

    If you are a vendor/MFG and you want to offer an EXCLUSIVE "SnoWestOnline ONLY" promotion that is exclusive to snowest readers, please contact me and you'll be able to put it up in the Polaris forums.

    Also, before any vendors/mfgs get all "riled up" over this know that the moderators are strictly volunteers and do not receive a dime from any advertising $$ spent on this site.

    As ALWAYS, since DAY ONE of me becoming a moderator, I have pioneered, supported and encouraged vendors and mfgs in getting the word out to our readers with "New Product Announcements.

    Have a great season.

    From this point on, all vendors/mfg's promoting Pre-Season tiered sales programs, in the Polaris Forums, that are not paid advertisers will be appropriately moved to the swapmeet section of the forums.

    MH

Oil Pump Question!!

Bend Dutchman

New member
Premium Member
Dec 10, 2020
12
4
3
Hey Hey,

Just installed a new Indy Dan Long Rod on my 2018 800. Old motor seized, busted piston skirt, lower half of cylinder, general chaos inside the block.
I dont know exactly why the old one blew up. Got hot a couple times, but nothing crazy. Was only at 1650 miles. Im concerned it may have been an oil pump issue. I have no reason to think that, I just don't know why it blew.

Started the Long Rod today, everything runs/sounds good. Runs a little cooler, seems to maybe heat up a little faster when idiling, but seems to be great. If the oil pump fails, or is not pumping into one port, or is plugged somehow, does your ECU let you know? The Low Oil light came on for 2 or 3 seconds a couple times, but reservoir was definitely full. Would it throw a code if there was an issue with oil pump at all?

Any help/insight into this would be rad.

Thanks

I'll post a pick of the old motor after it seized. Anyone know, or seen this kind of failure before? Ideas what caused it?
 

Attachments

  • IMG_3555.jpeg
    IMG_3555.jpeg
    1 MB · Views: 16
  • IMG_3556.jpeg
    IMG_3556.jpeg
    875.1 KB · Views: 16
Premium Features