Bogging on 2020s

ullose272

Well-known member
Premium Member
Aug 18, 2009
2,855
576
113
boise idaho
Anyone having bogging issues on their 2020s? Mine has a pretty bad one in the 4000-5500rpm area. I have 7.5 hours on the sled now, i was hoping it was just a break in deal, but now i wonder if it either my diamond s can, or my bdx intake. Anyone else have this issue?

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk
 

goridedoo

Well-known member
Premium Member
Feb 8, 2010
2,784
1,616
113
Anyone having bogging issues on their 2020s? Mine has a pretty bad one in the 4000-5500rpm area. I have 7.5 hours on the sled now, i was hoping it was just a break in deal, but now i wonder if it either my diamond s can, or my bdx intake. Anyone else have this issue?

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk
I saw a complaint the other day on facebook about an aftermarket intake causing bogs on an Alpha.
 

Old & slow

Well-known member
Lifetime Membership
Feb 18, 2017
336
114
43
Alberta
Mine is stock with under 2 hours, it has an issue in the same rpm range. I would not call it a bog rather erratic throttle response. It is just not smooth when going slow or slowly adding throttle. Before and after the 4000-5500 it is smooth as it should be. I am going to get through the break in and see if anything changes.
 
Dec 10, 2018
61
17
8
24
Rode 100 kms this weekend with no bog issues the whole weekend. Running bdx y pipe with ggb mountain can. My tss is also disconnected to run my finger throttle
 

ak

Well-known member
Dec 7, 2007
2,758
705
113
Checked my EV cables. 31 and 32 mm.i guess spec is 36.5?

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk
Yes on a 19 it’s 36.5 mm don’t know if it changed. Are you checking at the end of the cables?
 

ullose272

Well-known member
Premium Member
Aug 18, 2009
2,855
576
113
boise idaho
Much much better after adjusting the cables, still a little bog, might try throwing on the stock intake see if that helps

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk
 

Old & slow

Well-known member
Lifetime Membership
Feb 18, 2017
336
114
43
Alberta
Much much better after adjusting the cables, still a little bog, might try throwing on the stock intake see if that helps

Sent from my Pixel 3 using Tapatalk
Good to hear, I checked mine and both were to short and not the same. I have not tested since adjustment but expect the same results as you.
 
Premium Features