For support please email or pm Christopher christopher@snowestonline.com



Upgrade to Premium
Polaris: Pro-Ride 2010 and up, all models in the Pro-Ride chassis
Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-14-2018, 01:10 PM
richracer1's Avatar
richracer1 richracer1 is offline
Currently: Loving my BMP 860
Join Date: Feb 2011
Location: Idaho Falls, ID
Age: 49
Posts: 3,251
Thanks: 264
Thanked 1,556 Times in 915 Posts
Rep Power: 21474847
richracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond repute
Default NEW PRODUCT: TPS Test Cable Kits

Here's something for you guys wanting to check and adjust your TPS. The test leads have terminals on them so the meter leads will fit in them nice and snug, freeing up your hands to make the necessary adjustments.

The Axys TPS test cable will only fit 2014 - 2018 Polaris model years. The instructions are written for the disassembly on Axys sleds, but the Pro-Ride base TPS setting is the same. 2014-1016 Pro-Ride idle settings are included. You will have to figure out what needs to be disassembled on the Pro-Ride sleds.

A power up cable is included along with instructions. You will need to provide a 12V battery and a good multi-meter.


For more Info... see this thread in swapmeet:

https://www.snowest.com/forum/showthread.php?t=441490

The TPS test cable:
__________________

Last edited by richracer1; 03-29-2018 at 10:24 AM.
Reply With Quote


2 out of 2 members found this post helpful. Rate this post: Yes | No
The Following User Says Thank You to richracer1 For This Useful Post:
LongHorn XC (03-22-2018)
  #2  
Old 03-15-2018, 11:30 AM
richracer1's Avatar
richracer1 richracer1 is offline
Currently: Loving my BMP 860
Join Date: Feb 2011
Location: Idaho Falls, ID
Age: 49
Posts: 3,251
Thanks: 264
Thanked 1,556 Times in 915 Posts
Rep Power: 21474847
richracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond repute
Default

FYI, for that that already have a power-up cable, the TPS test cable is available separately.
__________________
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #3  
Old 03-22-2018, 05:55 PM
richracer1's Avatar
richracer1 richracer1 is offline
Currently: Loving my BMP 860
Join Date: Feb 2011
Location: Idaho Falls, ID
Age: 49
Posts: 3,251
Thanks: 264
Thanked 1,556 Times in 915 Posts
Rep Power: 21474847
richracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond repute
Default

Just in, a Fuel Pump Prime pigtail cable. This pigtail will connect to any power-up cable and of course apply power to the fuel pump. Click the link in my first post for more information.

__________________

Last edited by richracer1; 03-22-2018 at 06:01 PM.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #4  
Old 03-29-2018, 10:26 AM
richracer1's Avatar
richracer1 richracer1 is offline
Currently: Loving my BMP 860
Join Date: Feb 2011
Location: Idaho Falls, ID
Age: 49
Posts: 3,251
Thanks: 264
Thanked 1,556 Times in 915 Posts
Rep Power: 21474847
richracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond repute
Default

I now have Pro-Ride TPS Test Cables for the 2013 & OLDER model years.

These kits/cables are listed in same thread as the Axys TPS cables/kits.

__________________
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #5  
Old 04-01-2018, 10:14 AM
richracer1's Avatar
richracer1 richracer1 is offline
Currently: Loving my BMP 860
Join Date: Feb 2011
Location: Idaho Falls, ID
Age: 49
Posts: 3,251
Thanks: 264
Thanked 1,556 Times in 915 Posts
Rep Power: 21474847
richracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond repute
Default

FYI, per the service manual using the Fuel Pump Prime feature:

Run the fuel pump for no more than 10 seconds at a time. An audible change in the sound of the fuel pump will occur as the air is bled from the system.

Disconnect battery power from the connector prior to starting the engine.
__________________

Last edited by richracer1; 04-01-2018 at 10:18 AM.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #6  
Old 08-03-2018, 12:59 PM
richracer1's Avatar
richracer1 richracer1 is offline
Currently: Loving my BMP 860
Join Date: Feb 2011
Location: Idaho Falls, ID
Age: 49
Posts: 3,251
Thanks: 264
Thanked 1,556 Times in 915 Posts
Rep Power: 21474847
richracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond reputerichracer1 has a reputation beyond repute
Default

Bumping this back to life
__________________
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #7  
Old 09-12-2018, 04:59 PM
429dhm 429dhm is online now
Currently: Not set.
Join Date: Sep 2008
Location: Edmonton, Alberta
Age: 41
Posts: 140
Thanks: 32
Thanked 22 Times in 11 Posts
Rep Power: 1428815
429dhm has a reputation beyond repute429dhm has a reputation beyond repute429dhm has a reputation beyond repute429dhm has a reputation beyond repute429dhm has a reputation beyond repute429dhm has a reputation beyond repute429dhm has a reputation beyond repute429dhm has a reputation beyond repute429dhm has a reputation beyond repute429dhm has a reputation beyond repute429dhm has a reputation beyond repute
Default

Have you seen some of the sleds regulators not putting out exactly 5.0V.
Mine is outputting 5.05V when using the power up cable
__________________
2012 Retro Pro RMK 163
2015 PRO-X Switchback
2008-Dragon 700-155 SOLD
2010 Polaris RZR
2002 CRF450R
2012 KTM 300XC
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thread — Polaris TPS Test Cable Kits Thread Starter — richracer1 Forum — EFI & EFI Electronics (Swapmeet) Replies — 6 Last Post — 10-16-2018 10:05 AM
Thread — NEW PRODUCT: TPS Test Cable Kits Thread Starter — richracer1 Forum — Polaris: AXYS Replies — 5 Last Post — 08-03-2018 12:57 PM
Thread — Throttle cable or tps sensor problem? Thread Starter — adam5187 Forum — Polaris: TURBO Replies — 0 Last Post — 10-24-2011 09:17 PM
Thread — TPS or thottle cable problem? Thread Starter — picks Forum — Arctic Cat Replies — 2 Last Post — 12-26-2007 07:34 PM

All times are GMT -6. The time now is 02:24 AM.

no new posts