For support please email or pm Christopher christopher@snowestonline.com



Upgrade to Premium
Polaris: IQ 2005-Current, all models in the IQ and IQ Raw chassis
Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-10-2018, 09:20 PM
Wild Bill 1 Wild Bill 1 is offline
Currently: Not set.
Join Date: Apr 2008
Basic Member
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
Wild Bill 1 is an unknown quantity at this point
Default Low Voltage

Pulled my '09 800 dragon out of storage earlier to transport to new home, noticed soon after starting the instruments went dead. Checked DC volts at test plug was only 3V. AC volts from stator were around 1.2 each yellow wire. Changed stator today and briefly got display lit up then out but had weak headlights. DC volts @4V
Anyone got any ideas where to go from here?...B

Did meter checks on VR and capacitor, both pass as per shop manual specs, stator resistances good as well though almost impossible to get the .13 OHM reading on the a/c charge coils without a super good meter. Sled starts and runs on stand no voltage change with rpm increase. Checked backsides of VR and ECM, both perfectly normal. Not sure what i should be getting for readings from exciter and injection coils (a/c volts i assume, but how much??) The one common denominator seems to be low voltage across the board, enough to run engine but not enough power display( I had display up n running by hooking 12V to harness plug) and of course too sketchy to ride without meltdown.

So wondering if anyone has seen a flywheel loose it's ability to induce voltage in a stator???

Pulling my freaking hair out here!!!

Last edited by Wild Bill 1; 02-11-2018 at 04:36 PM. Reason: Add to thread
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #2  
Old 02-14-2018, 08:48 PM
assaulted-one assaulted-one is offline
Currently: waiting for snow
Join Date: Sep 2013
Location: ND
Age: 45
Posts: 23
Thanks: 6
Thanked 3 Times in 2 Posts
Rep Power: 0
assaulted-one has a reputation beyond reputeassaulted-one has a reputation beyond reputeassaulted-one has a reputation beyond reputeassaulted-one has a reputation beyond reputeassaulted-one has a reputation beyond reputeassaulted-one has a reputation beyond reputeassaulted-one has a reputation beyond reputeassaulted-one has a reputation beyond reputeassaulted-one has a reputation beyond reputeassaulted-one has a reputation beyond reputeassaulted-one has a reputation beyond repute
Default

Make sure the stator is not grounding out.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thread — Low voltage Thread Starter — ripnit Forum — Polaris: Pro-Ride Replies — 0 Last Post — 01-31-2018 03:06 PM
Thread — 08 m8 Low voltage Thread Starter — eludnu Forum — Arctic Cat: M Series Replies — 0 Last Post — 12-13-2011 05:20 PM
Thread — Low voltage Thread Starter — Bert the bod Forum — Polaris: 900 Replies — 12 Last Post — 11-07-2011 10:55 PM
Thread — Low voltage Thread Starter — oldcrow Forum — Arctic Cat: M Series Replies — 1 Last Post — 01-20-2011 06:11 PM
Thread — low voltage Thread Starter — nhyer Forum — Polaris: EDGE Replies — 2 Last Post — 12-13-2009 11:57 PM

All times are GMT -6. The time now is 03:34 AM.

no new posts