For support please email or pm Christopher christopher@snowestonline.com



Upgrade to Premium
Forum Rules & Instructions Questions and Answers about how to use the SnoWest forums and all it's features.
Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-25-2017, 11:47 AM
msta999 msta999 is offline
Currently: Houston, AK
Join Date: Feb 2017
Basic Member
Age: 54
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
msta999 is an unknown quantity at this point
Default Use Amsoil in a Ski-doo?

Hi all, great forum.
I bought a 98 Skidoo SummitX 670 with 2200 miles on it. someone has swapped out one of the carbs and it hadn't ran in a few years. I took the carbs apart and cleaned then and got it running, I had to adjust the throttles so they would both rise at the same time and for a couple days it was running good. Then the night before I am going to take it out for the weekend, I bought amsoil 2 stroke, filled up the oil resivore (it had skidoo oil) and took it out for a ride and at first it ran good, but then it started running rough and the idle dropped down about 500 rpm....does this sound like an oil problem or is something else going on?

thanks for reading.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #2  
Old 02-25-2017, 01:10 PM
hamlin hamlin is offline
Currently: Leroy, MN waiting to go west
Join Date: Sep 2013
Age: 30
Posts: 318
Thanks: 161
Thanked 73 Times in 51 Posts
Rep Power: 6440820
hamlin has a reputation beyond reputehamlin has a reputation beyond reputehamlin has a reputation beyond reputehamlin has a reputation beyond reputehamlin has a reputation beyond reputehamlin has a reputation beyond reputehamlin has a reputation beyond reputehamlin has a reputation beyond reputehamlin has a reputation beyond reputehamlin has a reputation beyond reputehamlin has a reputation beyond repute
Default

I don't think it is oil related. I would be checking idle adjustment or pulling carbs to make sure nothing came loose. I've ran amsoil in every sled I've owned for the last 10 years or so and never an issue.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #3  
Old 02-26-2017, 07:55 PM
msta999 msta999 is offline
Currently: Houston, AK
Join Date: Feb 2017
Basic Member
Age: 54
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
msta999 is an unknown quantity at this point
Default

Thanks, I'll look at the carbs again. Someone else said to change out the fuel pump, that it could be causing the problem......so I might try that too.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thread — 1 Ski Doo Drive belt. 1 Polaris drive belt and 1 Ski Doo Rear track shock Thread Starter — jtt35 Forum — Clutch/Drive Train/Belt (Swapmeet) Replies — 1 Last Post — 05-23-2011 02:52 PM
Thread — looking for a simmons ski or a ski doo precision ski Thread Starter — tomk Forum — General Snowmobiling Replies — 0 Last Post — 02-07-2011 06:57 AM
Thread — ski doo rev cover ski doo brand only less that a 1/2 yaer old great shape Thread Starter — walker Forum — Misc. Sled Parts Replies — 0 Last Post — 10-14-2009 07:48 PM
Thread — Daul ring ski-doo piston kits ski-doo 800 twin Thread Starter — junkman Forum — Engine/Engine Parts (Swapmeet) Replies — 0 Last Post — 12-26-2008 08:46 AM

All times are GMT -6. The time now is 09:39 AM.