For support please email or pm Christopher christopher@snowestonline.com



Upgrade to Premium
Electronics Beacons, GPS, communication systems, etc.....
Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-21-2014, 09:54 PM
The Bob's Avatar
The Bob The Bob is offline
Currently: Russians did it!
Join Date: Mar 2008
Location: MN
Age: 41
Posts: 488
Thanks: 84
Thanked 49 Times in 44 Posts
Rep Power: 2916933
The Bob has a reputation beyond reputeThe Bob has a reputation beyond reputeThe Bob has a reputation beyond reputeThe Bob has a reputation beyond reputeThe Bob has a reputation beyond reputeThe Bob has a reputation beyond reputeThe Bob has a reputation beyond reputeThe Bob has a reputation beyond reputeThe Bob has a reputation beyond reputeThe Bob has a reputation beyond reputeThe Bob has a reputation beyond repute
Default Koso Dual EGT/TEMP/RPM Issue's *HELP*

Hope this is ok I put this in electronics, I know its a bit off the usual subject, but figured still electronics and I am definitely having electrical trouble.

First off, sled is a Polaris IQR, sled is completely powdercoated (mention this possible grounding issues). I have the KOSO's hooked up, got the pulse everything working great, that is until you start riding the sled. The lighting will fade out and then the numbers. It must still be working because when I stop and let it idle for a bit they will come on and my highest temps are reset with reasonable temps for my jetting at the moment. This sled only has AC running through it with a functioning regulator. I did just hook up a AC/DC regulator rectifier to the DC and it appears to be doing the same thing. I have also ran a wire from the engine grounding point to my steering hoop to have that better grounded as its where the regulator grounds to.

Just struggling with this, I have installed these on buddies sleds and not a issue with AC or DC. I have also went so far as to purchase a couple 7812 regulators from Radio Shack, and all they seem to do is get really f'n hot real quick and not power up the unit.

I have also had other EGT's mounted on this sled that seemed to work fine. Those where mounted off the headlight wires. Headlights work, one grip heater is not working at the moment, stock tach works, etc.

Stock 600r engine with 800 mono conversion.
__________________
2015 Polaris Pro-RMK Carl's 900 (or RMK standard with much more than the Pro)
2013 Polaris IQR 870 Monoblock conv.
To many dirtbikes to list, a HD Night Train cutup somewhere in the garage.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thread — Koso dual EGT, RPM, and water temp gauge for sale Thread Starter — Stroker Customs Forum — Gauges/Instrumentation (Swapmeet) Replies — 2 Last Post — 11-12-2013 10:02 PM
Thread — Koso dual egt rpm water Thread Starter — slaggster Forum — Gauges/Instrumentation (Swapmeet) Replies — 0 Last Post — 08-21-2013 10:35 PM
Thread — Installing Koso Dual EGT/RPM/Water Temp...Questions Thread Starter — Bull Forum — Polaris: Pro-Ride Replies — 2 Last Post — 11-07-2011 08:58 AM

All times are GMT -6. The time now is 07:33 PM.