For support please email or pm Christopher christopher@snowestonline.com



Upgrade to Premium
Ski-Doo: XP Sleds 2007.5-current, all models in the XP, XT and XR chassis
Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-29-2010, 08:43 AM
probc probc is offline
Currently: Not set.
Join Date: Mar 2009
Location: British Columbia
Basic Member
Posts: 34
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 0
probc is an unknown quantity at this point
Unhappy Engine mounting problem

I had to replace to e-module, s-module, and pretty much everything around it this year due to a tree getting in my way last winter.

I just dropped the engine back in on top of the mounts and tightened up the 4 bolts, however the ring gear hits the lower front portion of the e-module. I found this out after starting it up for a second - made a hell of a racket each time it hit.

I removed the mount bolts and moved the engine over to the left to where it wouldn't hit any more and from what I can see the MAG side mounts still lined (due to the square holes), and the front PTO should be ok, but now the rear PTO mount doesnt line up at all (has the fixed round hole).

Has anyone every been through this before? Have you had to die-grind the hole larger to work? I should mention that the e-module is brand new so everything is straight.

I attached a couple of pictures here as reference. In the third picture I had started to take a file to the aluminum to help it clear the ring gear. Made a bit of mess right now that I need to cleanup, but thought I should start asking questions here before i get too far along.

Hope someone can help.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	SNC00170.jpg
Views:	119
Size:	146.3 KB
ID:	112955   Click image for larger version

Name:	SNC00171.jpg
Views:	117
Size:	137.3 KB
ID:	112956   Click image for larger version

Name:	SNC00172.jpg
Views:	114
Size:	143.1 KB
ID:	112957  


Last edited by probc; 09-29-2010 at 08:45 AM. Reason: added more info
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #2  
Old 10-03-2010, 05:57 PM
Teth-Air's Avatar
Teth-Air Teth-Air is online now
Currently: sourceinnovations.ca
Join Date: Nov 2007
Location: Calgary AB/Nelson BC
Posts: 2,926
Thanks: 962
Thanked 693 Times in 411 Posts
Rep Power: 21474850
Teth-Air has a reputation beyond reputeTeth-Air has a reputation beyond reputeTeth-Air has a reputation beyond reputeTeth-Air has a reputation beyond reputeTeth-Air has a reputation beyond reputeTeth-Air has a reputation beyond reputeTeth-Air has a reputation beyond reputeTeth-Air has a reputation beyond reputeTeth-Air has a reputation beyond reputeTeth-Air has a reputation beyond reputeTeth-Air has a reputation beyond repute
Default

I used a 12 inch long 1/2 inch diameter drill bit with engine installed. It was tight but I managed to drill out the rear mount and slide the engine over. It used 6 belts in the first 1000 kms and now it does not eat belts.
__________________
Home of the "Cordless Teth-Air" and NEW "Laser Phantom Teth-Air"

http://www.sourceinnovations.ca

We also have TKI Belt Drives, Arm Candy A-Arm Braces, Oil Tank Inserts, Reversible Scratchers, Polaris Suspension Couplers, Track Clips, Clutching and more.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #3  
Old 11-15-2018, 01:40 PM
hivoltagesledhead's Avatar
hivoltagesledhead hivoltagesledhead is offline
Currently: Not set.
Join Date: Nov 2007
Location: PG B.C. Newfie
Age: 50
Posts: 2,158
Thanks: 175
Thanked 436 Times in 269 Posts
Rep Power: 21474850
hivoltagesledhead has a reputation beyond reputehivoltagesledhead has a reputation beyond reputehivoltagesledhead has a reputation beyond reputehivoltagesledhead has a reputation beyond reputehivoltagesledhead has a reputation beyond reputehivoltagesledhead has a reputation beyond reputehivoltagesledhead has a reputation beyond reputehivoltagesledhead has a reputation beyond reputehivoltagesledhead has a reputation beyond reputehivoltagesledhead has a reputation beyond reputehivoltagesledhead has a reputation beyond repute
Default

This was happening to me with my 872. The ring gear eventually ripped my torque stopper out and sheared the 3 bolts holding it on. ****ed up my crank and took out 2 water pumps in 300 miles. Doing a complete rebuild now. I am replacing the E module and I removed the ring gear.
__________________
FREAKIN' AWESOME 2009 Summit X XP
872R Trygstad BB w/vforce 3 reeds/Koso EGT's/Trygstad Billet Thermostat
CE 162x16x3" Track w/ Avid 7T Drivers
C3 Post Forward Kit and Skinz Air Frame Running Boards
s36 up front w/D2 skis and TS Skid & Brackets in the rear
xxx ModRods Vents everywhere
Trail Tanks clear 12.5 gal fuel tank
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
Reply

Bookmarks

Tags
engine clutch alignment

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thread — 03 rmk engine problem Thread Starter — joker8 Forum — Polaris: EDGE Replies — 5 Last Post — 02-28-2010 12:11 PM
Thread — Engine Problem D8 Thread Starter — Snowgod014 Forum — Polaris Replies — 2 Last Post — 08-27-2009 08:21 PM
Thread — 05 600 H. O. engine problem. Thread Starter — Spike38 Forum — Ski-Doo Replies — 0 Last Post — 03-08-2009 02:45 PM
Thread — engine problem... not sure what it is tho!!! Thread Starter — rockymountainking2004 Forum — Performance/Modified Replies — 8 Last Post — 03-05-2009 12:05 PM
Thread — Engine Oil Problem???? Thread Starter — auggie11 Forum — Polaris Replies — 16 Last Post — 02-23-2009 12:12 AM

All times are GMT -6. The time now is 11:36 AM.




no new posts