For support please email or pm Christopher christopher@snowestonline.com



Upgrade to Premium
Ski-Doo: REV Sleds 2004.5-200, all models in the REV chassis
Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-09-2017, 05:45 PM
zilla zilla is offline
Currently: Not set.
Join Date: Apr 2010
Basic Member
Posts: 166
Thanks: 11
Thanked 8 Times in 8 Posts
Rep Power: 268757
zilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond repute
Default 1000 summit fuel pump/s initial noise ?

How audible is/should the low and high pumps be when trying to start up ?
I push the RER button or just pull the recoil and only hear 1 low and labored gurgle sound, like the sound a hungry stomach makes. Should it be more pronounced ? Should I hear the other pump energize ?
Thanks !
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #2  
Old 02-09-2017, 05:48 PM
zilla zilla is offline
Currently: Not set.
Join Date: Apr 2010
Basic Member
Posts: 166
Thanks: 11
Thanked 8 Times in 8 Posts
Rep Power: 268757
zilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond repute
Default

Only 4 gals gas in tank, checked all the spade fuses not Relays, but does run with starting fluid /gas to cylinders.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #3  
Old 02-09-2017, 09:11 PM
wwracer's Avatar
wwracer wwracer is offline
Currently: Riding till it's all gone
Join Date: Dec 2007
Location: Island Park ID
Age: 62
Posts: 638
Thanks: 113
Thanked 236 Times in 139 Posts
Rep Power: 20425137
wwracer has a reputation beyond reputewwracer has a reputation beyond reputewwracer has a reputation beyond reputewwracer has a reputation beyond reputewwracer has a reputation beyond reputewwracer has a reputation beyond reputewwracer has a reputation beyond reputewwracer has a reputation beyond reputewwracer has a reputation beyond reputewwracer has a reputation beyond reputewwracer has a reputation beyond repute
Default

Do you have an electric low pressure pump? If so it should be mounted next to the chaincase, the electric pump was a recall fix by BRP to replace the pulse pump that was mounted under the motor. It's purpose is to ensure that the hp pump reservoir is always full It had a tendency to fill with oil from the pulse line rendering it useless, allowing the sled to stall when under a half a tank. Chances are pretty good your hearing the hi pressure cavitating.
__________________

Ask me about my REV bulkhead braces
18 G4 165X 3"
15 XM 163 X Turbo
13XM163 X killed by a moose
05 RTK1 154 mod dead and gone (thanks god)
06 800HO 154 mod
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #4  
Old 02-10-2017, 02:25 PM
zilla zilla is offline
Currently: Not set.
Join Date: Apr 2010
Basic Member
Posts: 166
Thanks: 11
Thanked 8 Times in 8 Posts
Rep Power: 268757
zilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond repute
Default

Doesn't seem to have electric pump, not anywhere near chaincase/muffler/mini battery area at least..
Battery charges and shows volts good but I wonder if amps are low and I'm hearing some relay resistance noise.
Sled has been down for years, exhaust mani was just hanging there by 1 bolt, engine bay all messed up with oil and grime like ridden that way for awhile. Did have some warning beeps when started with gas to cylinders ( but not all the time ).
Guess I'll try the full tank of gas thing and see if high pressure pump gets swamped.
A lot to be bad on these sleds it seems.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #5  
Old 02-10-2017, 05:36 PM
zilla zilla is offline
Currently: Not set.
Join Date: Apr 2010
Basic Member
Posts: 166
Thanks: 11
Thanked 8 Times in 8 Posts
Rep Power: 268757
zilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond repute
Default

Update. Knew I had spark, and gauge and light function so filled gas tank all the way to filler neck.
Gave her a few pulls and she starts and idles and revs on her own ! So I figure she needs new LP fuel pump to deliver fuel to HP fuel pump reservoir. I don't know what exactly im hearing when I press RER button but it does not sound like any other EFi energizing like ive heard before.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #6  
Old 02-10-2017, 07:02 PM
wwracer's Avatar
wwracer wwracer is offline
Currently: Riding till it's all gone
Join Date: Dec 2007
Location: Island Park ID
Age: 62
Posts: 638
Thanks: 113
Thanked 236 Times in 139 Posts
Rep Power: 20425137
wwracer has a reputation beyond reputewwracer has a reputation beyond reputewwracer has a reputation beyond reputewwracer has a reputation beyond reputewwracer has a reputation beyond reputewwracer has a reputation beyond reputewwracer has a reputation beyond reputewwracer has a reputation beyond reputewwracer has a reputation beyond reputewwracer has a reputation beyond reputewwracer has a reputation beyond repute
Default

Yeah, I owned one of these for three years, I really liked it, but she's a high maintenance gal... but will get the job done on the mountain. Check your fuel line coming out of the tank and see if it goes under the motor. If it does then it never had the update (electric LP pump) done. A look at the Dootalk Mach Z section is mandatory reading for this sled. I still have some lightweight side panels and a few other items for this sled if your interested...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	final assembly rt 001.jpg
Views:	49
Size:	192.2 KB
ID:	280820  
__________________

Ask me about my REV bulkhead braces
18 G4 165X 3"
15 XM 163 X Turbo
13XM163 X killed by a moose
05 RTK1 154 mod dead and gone (thanks god)
06 800HO 154 mod
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #7  
Old 02-10-2017, 08:09 PM
zilla zilla is offline
Currently: Not set.
Join Date: Apr 2010
Basic Member
Posts: 166
Thanks: 11
Thanked 8 Times in 8 Posts
Rep Power: 268757
zilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond reputezilla has a reputation beyond repute
Default

Sounds like it has volume and can be fun ! Fuel line drops down under motor... What gave me pause was I did check and see that an update was done in '06 and something related to fuel pump 403 901 816 was done but tech or history didn't have more notes. Thinking maybe back then they just put an old style one back on ? No electric pump in this usual new place for sure..
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #8  
Old 03-27-2017, 04:14 AM
HardcoreAK HardcoreAK is offline
Currently: Not set.
Join Date: Nov 2001
Location: North Road
Age: 45
Posts: 89
Thanks: 4
Thanked 5 Times in 3 Posts
Rep Power: 0
HardcoreAK has a reputation beyond reputeHardcoreAK has a reputation beyond reputeHardcoreAK has a reputation beyond reputeHardcoreAK has a reputation beyond reputeHardcoreAK has a reputation beyond reputeHardcoreAK has a reputation beyond reputeHardcoreAK has a reputation beyond reputeHardcoreAK has a reputation beyond reputeHardcoreAK has a reputation beyond reputeHardcoreAK has a reputation beyond reputeHardcoreAK has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by zilla View Post
Sounds like it has volume and can be fun ! Fuel line drops down under motor... What gave me pause was I did check and see that an update was done in '06 and something related to fuel pump 403 901 816 was done but tech or history didn't have more notes. Thinking maybe back then they just put an old style one back on ? No electric pump in this usual new place for sure..


The factory update kit did not put the electric fuel pump out by the chaincase. The old impulse pump under the motor was simply replaced with a Facet Automotive style electric pump and stayed in place under the motor. People who were smart took the pump out from under the motor and stuck it by the chaincase because the Facet pumps proved unreliable and they got tired of pulling the motor to swap it out.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thread — 07' rmk Dragon 700 pump make noise but no fuel Thread Starter — marc1 Forum — Polaris: IQ Replies — 4 Last Post — 02-06-2017 12:05 AM
Thread — RT 1000 fuel pump Thread Starter — 1100 Forum — Ski-Doo: REV Sleds Replies — 3 Last Post — 08-17-2012 10:32 AM
Thread — rt 1000 fuel pump Thread Starter — imobdeep907 Forum — Ski-Doo Replies — 5 Last Post — 02-16-2009 05:51 PM
Thread — rt 1000 fuel pump Thread Starter — 1bigbusa2 Forum — Ski-Doo Replies — 4 Last Post — 12-01-2008 11:32 AM
Thread — Fuel bog on initial accell (m8) Thread Starter — it'lbuffout Forum — Arctic Cat Replies — 8 Last Post — 02-10-2008 11:02 PM

All times are GMT -6. The time now is 07:07 AM.

no new posts