For support please email or pm Christopher christopher@snowestonline.com



Upgrade to Premium
Polaris: AXYS 2016 AXYS chassis
Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-12-2018, 10:33 AM
cls11 cls11 is offline
Currently: Not set.
Join Date: Oct 2016
Basic Member
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
cls11 is an unknown quantity at this point
Default Axys intermittently runs on one cylinder

When full throttle it will cut back to what seems to be one cylinder for a couple seconds then picks back up to two. It wonít do it every time and when it does it doesnít throw any engine codes. Also every now and then when at low rpm it will cut out to one cylinder and stay there for long periods of time, but as soon and I give it full throttle it clears and runs on two. I also had another problem the other day where it died one me, start it, runs for 2 seconds and dies. It would do that over and over until I wiggled the key, kill switch, tether and throttle, then it started and ran, but now I have the issues mentioned above. The tss has already been eliminated, that why I have the tether on. Any ideas? TPS?
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #2  
Old 02-12-2018, 03:48 PM
melon16 melon16 is offline
Currently: Not set.
Join Date: Mar 2008
Basic Member
Age: 32
Posts: 10
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
melon16 is an unknown quantity at this point
Default

just happened to me---take a look at your spark plug boots. one of mine the clip/contact inside separated and lost contact intermittently, i went to change the plug a second time and it came out of the boot with the plug.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #3  
Old 02-12-2018, 03:58 PM
snoballssnoglory's Avatar
snoballssnoglory snoballssnoglory is online now
Currently: Not set.
Join Date: Nov 2008
Age: 45
Posts: 303
Thanks: 112
Thanked 93 Times in 48 Posts
Rep Power: 6686895
snoballssnoglory has a reputation beyond reputesnoballssnoglory has a reputation beyond reputesnoballssnoglory has a reputation beyond reputesnoballssnoglory has a reputation beyond reputesnoballssnoglory has a reputation beyond reputesnoballssnoglory has a reputation beyond reputesnoballssnoglory has a reputation beyond reputesnoballssnoglory has a reputation beyond reputesnoballssnoglory has a reputation beyond reputesnoballssnoglory has a reputation beyond reputesnoballssnoglory has a reputation beyond repute
Default

Either that or your tether. I know you checked it. I had the same problem w mine and it gave me fits. I wiggled the tether and it didnít do it so I assumed it wasnít the tether. Took it in to carls and raised hell. Jack struthers came out and gave the tether a real aggressive tug and it died right there. Needless to say, I walked out of there feeling mighty dumb. They adjusted it and never gave me another problem.
Also try looking at your throttle cable. A little tight and itíll do the same thing.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
2016 Axys 155 Silber Hair Dryer
2014 Pro Climb
Smiles for Miles!
Reply With Quote


1 out of 1 members found this post helpful. Rate this post: Yes | No
  #4  
Old 02-12-2018, 05:43 PM
cls11 cls11 is offline
Currently: Not set.
Join Date: Oct 2016
Basic Member
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
cls11 is an unknown quantity at this point
Default

Spark plug boots look ok. Iím going to buy new boots and plugs and give that a try. I also pulled on the tether pretty hard side to side and it didnít do anything.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #5  
Old 02-12-2018, 09:09 PM
sumtinwong sumtinwong is offline
Currently: Not set.
Join Date: Oct 2016
Location: north pole alaska
Basic Member
Age: 39
Posts: 564
Thanks: 168
Thanked 121 Times in 89 Posts
Rep Power: 7521879
sumtinwong has a reputation beyond reputesumtinwong has a reputation beyond reputesumtinwong has a reputation beyond reputesumtinwong has a reputation beyond reputesumtinwong has a reputation beyond reputesumtinwong has a reputation beyond reputesumtinwong has a reputation beyond reputesumtinwong has a reputation beyond reputesumtinwong has a reputation beyond reputesumtinwong has a reputation beyond reputesumtinwong has a reputation beyond repute
Default

is the sled in break in? have you ever replaced the plugs? are you using good fuel/a good station that you get your fuel from?
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #6  
Old 02-13-2018, 09:55 AM
cls11 cls11 is offline
Currently: Not set.
Join Date: Oct 2016
Basic Member
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
cls11 is an unknown quantity at this point
Default

Thereís about 1700 miles on the sled, original engine was replaced around 700 miles. Plugs have been changed before but itís been a while so Iíll go get a new set and throw them in. Iíve be running 91 octane from the same gas station for a while now.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #7  
Old 02-13-2018, 11:19 AM
JJ_0909 JJ_0909 is offline
Currently: Not set.
Join Date: Nov 2009
Posts: 771
Thanks: 50
Thanked 507 Times in 248 Posts
Rep Power: 0
JJ_0909 has a reputation beyond reputeJJ_0909 has a reputation beyond reputeJJ_0909 has a reputation beyond reputeJJ_0909 has a reputation beyond reputeJJ_0909 has a reputation beyond reputeJJ_0909 has a reputation beyond reputeJJ_0909 has a reputation beyond reputeJJ_0909 has a reputation beyond reputeJJ_0909 has a reputation beyond reputeJJ_0909 has a reputation beyond reputeJJ_0909 has a reputation beyond repute
Default

Sounds crazy, but I'd replace the relays.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #8  
Old 02-13-2018, 12:07 PM
Dazzler's Avatar
Dazzler Dazzler is offline
Currently: Not set.
Join Date: Oct 2009
Location: Cochrane Ab
Posts: 170
Thanks: 73
Thanked 46 Times in 29 Posts
Rep Power: 3945283
Dazzler has a reputation beyond reputeDazzler has a reputation beyond reputeDazzler has a reputation beyond reputeDazzler has a reputation beyond reputeDazzler has a reputation beyond reputeDazzler has a reputation beyond reputeDazzler has a reputation beyond reputeDazzler has a reputation beyond reputeDazzler has a reputation beyond reputeDazzler has a reputation beyond reputeDazzler has a reputation beyond repute
Default

Sounds like either a spark plug or boot, or both. I've seen the plug caps about wore right off the top of the spark plugs on my pro..
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #9  
Old 02-13-2018, 01:28 PM
cls11 cls11 is offline
Currently: Not set.
Join Date: Oct 2016
Basic Member
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
cls11 is an unknown quantity at this point
Default

I just bought new boots and plugs. Iíll try new replays to. Iíve been having a nightmare with them this year
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #10  
Old 02-26-2018, 12:26 PM
towny towny is offline
Currently: Not set.
Join Date: Nov 2007
Location: Eastern Washington St
Basic Member
Posts: 145
Thanks: 1
Thanked 45 Times in 13 Posts
Rep Power: 1480280
towny has a reputation beyond reputetowny has a reputation beyond reputetowny has a reputation beyond reputetowny has a reputation beyond reputetowny has a reputation beyond reputetowny has a reputation beyond reputetowny has a reputation beyond reputetowny has a reputation beyond reputetowny has a reputation beyond reputetowny has a reputation beyond reputetowny has a reputation beyond repute
Default

Could be bad pipe sensor! Was really common on older Pro's.
Get on it, rev's up then falls on it's face like running one cylinder.
Get off it then back on it, rev's up then falls on it's face!
Reply With Quote


1 out of 1 members found this post helpful. Rate this post: Yes | No
  #11  
Old 02-26-2018, 09:32 PM
Snow chaser Snow chaser is offline
Currently: Not set.
Join Date: Feb 2018
Basic Member
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
Snow chaser is an unknown quantity at this point
Warning You Must be a registered member and logged in to view this response.

Click Here to Register

  #12  
Old 04-15-2018, 12:03 AM
redigar09 redigar09 is offline
Currently: Not set.
Join Date: Mar 2008
Posts: 33
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
redigar09 is an unknown quantity at this point
Warning You Must be a registered member and logged in to view this response.

Click Here to Register

Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thread — 17 SBA runs on 1 cylinder - no spark Thread Starter — Edman951 Forum — Polaris: AXYS Replies — 1 Last Post — 03-15-2017 09:42 PM
Thread — 01 summit 800 runs on one cylinder or the other cylinder but not both Thread Starter — doniam Forum — Ski-Doo: ZX Sleds Replies — 8 Last Post — 02-28-2011 03:38 PM
Thread — M1000: One cylinder runs cooler than the other?? Thread Starter — more snow Forum — Arctic Cat: M Series Replies — 9 Last Post — 01-25-2010 03:44 PM
Thread — 08 XP runs on one cylinder/really rich NEED HELP Thread Starter — 500 CID Forum — Ski-Doo Replies — 6 Last Post — 12-27-2008 10:52 AM
Thread — which cylinder runs hotter Thread Starter — mattern Forum — Arctic Cat Replies — 2 Last Post — 11-06-2008 07:09 PM

All times are GMT -6. The time now is 02:53 AM.