For support please email or pm Christopher christopher@snowestonline.com



Upgrade to Premium
Ski-Doo: REV Sleds 2004.5-200, all models in the REV chassis
Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-11-2009, 06:55 PM
ridealaska ridealaska is offline
Currently: Not set.
Join Date: Mar 2009
Location: 907
Basic Member
Age: 26
Posts: 177
Thanks: 13
Thanked 21 Times in 18 Posts
Rep Power: 1167232
ridealaska has a reputation beyond reputeridealaska has a reputation beyond reputeridealaska has a reputation beyond reputeridealaska has a reputation beyond reputeridealaska has a reputation beyond reputeridealaska has a reputation beyond reputeridealaska has a reputation beyond reputeridealaska has a reputation beyond reputeridealaska has a reputation beyond reputeridealaska has a reputation beyond reputeridealaska has a reputation beyond repute
Garage
Default Ski-Doo Multi Purpose Electronic Module

Im having problems with my tach and headlights. The wiring looks ok so i was wondering if maybe the MPEM was the source of the problem. The problem is my headlights and tach don't turn on when i start the engine. Any help would be appreciated!
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #2  
Old 10-11-2009, 07:28 PM
evandaigneault's Avatar
evandaigneault evandaigneault is offline
Currently: where the heck is my avatar?
Join Date: Oct 2008
Location: Portland,OR
Age: 35
Posts: 552
Thanks: 2
Thanked 25 Times in 24 Posts
Rep Power: 1549684
evandaigneault has a reputation beyond reputeevandaigneault has a reputation beyond reputeevandaigneault has a reputation beyond reputeevandaigneault has a reputation beyond reputeevandaigneault has a reputation beyond reputeevandaigneault has a reputation beyond reputeevandaigneault has a reputation beyond reputeevandaigneault has a reputation beyond reputeevandaigneault has a reputation beyond reputeevandaigneault has a reputation beyond reputeevandaigneault has a reputation beyond repute
Default

Did you check the connections? I dont think it would be the MPEM, but you could always pop off the connection and see if any pins are bent. It is probably just a loose connection or a problem with the voltage regulator maybe
__________________
2018 Mtn Cat
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #3  
Old 10-11-2009, 09:19 PM
matey peeps matey peeps is offline
Currently: Not set.
Join Date: Oct 2008
Basic Member
Posts: 16
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 0
matey peeps has a brilliant futurematey peeps has a brilliant futurematey peeps has a brilliant futurematey peeps has a brilliant futurematey peeps has a brilliant futurematey peeps has a brilliant futurematey peeps has a brilliant futurematey peeps has a brilliant futurematey peeps has a brilliant futurematey peeps has a brilliant futurematey peeps has a brilliant future
Default

Do a search for accessory relay.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #4  
Old 10-12-2009, 09:57 PM
ridealaska ridealaska is offline
Currently: Not set.
Join Date: Mar 2009
Location: 907
Basic Member
Age: 26
Posts: 177
Thanks: 13
Thanked 21 Times in 18 Posts
Rep Power: 1167232
ridealaska has a reputation beyond reputeridealaska has a reputation beyond reputeridealaska has a reputation beyond reputeridealaska has a reputation beyond reputeridealaska has a reputation beyond reputeridealaska has a reputation beyond reputeridealaska has a reputation beyond reputeridealaska has a reputation beyond reputeridealaska has a reputation beyond reputeridealaska has a reputation beyond reputeridealaska has a reputation beyond repute
Garage
Default Voltage Regulator

I can't find it on my new sled. The sled is a 05 ski doo summit 800
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #5  
Old 10-12-2009, 10:20 PM
nor-cal nor-cal is offline
Currently: chasing my tail
Join Date: Nov 2007
Location: northern ca.
Basic Member
Age: 44
Posts: 189
Thanks: 5
Thanked 6 Times in 6 Posts
Rep Power: 1157241
nor-cal has a reputation beyond reputenor-cal has a reputation beyond reputenor-cal has a reputation beyond reputenor-cal has a reputation beyond reputenor-cal has a reputation beyond reputenor-cal has a reputation beyond reputenor-cal has a reputation beyond reputenor-cal has a reputation beyond reputenor-cal has a reputation beyond reputenor-cal has a reputation beyond reputenor-cal has a reputation beyond repute
Default

I thinks peeps has it. On my 07 the relay sits just inside the left cover and hanging above the airbox. I had the same problem couple years ago I would unplug it bring it inside over night and the sled would have no symptoms. leave it out all night and no tack or lights in the morning. I would say that you most likely have the same problem.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #6  
Old 10-12-2009, 10:59 PM
ridealaska ridealaska is offline
Currently: Not set.
Join Date: Mar 2009
Location: 907
Basic Member
Age: 26
Posts: 177
Thanks: 13
Thanked 21 Times in 18 Posts
Rep Power: 1167232
ridealaska has a reputation beyond reputeridealaska has a reputation beyond reputeridealaska has a reputation beyond reputeridealaska has a reputation beyond reputeridealaska has a reputation beyond reputeridealaska has a reputation beyond reputeridealaska has a reputation beyond reputeridealaska has a reputation beyond reputeridealaska has a reputation beyond reputeridealaska has a reputation beyond reputeridealaska has a reputation beyond repute
Garage
Default

so is there any way to tell whether this is the problem without spending the coin to replace it?
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #7  
Old 10-14-2009, 12:12 PM
spike spike is offline
Currently: Not set.
Join Date: Dec 2007
Basic Member
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
spike is an unknown quantity at this point
Default

Had the same issue on my '06 summit.
The relay is about $5 at NAPA or Canadian Tire.
Sometimes a rap on the relay will smarten it up for a short while.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT -6. The time now is 08:11 PM.












no new posts