For support please email or pm Christopher christopher@snowestonline.com



Upgrade to Premium
Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-28-2008, 10:06 PM
skidoochick564 skidoochick564 is offline
Currently: Not set.
Join Date: Aug 2008
Location: Grand Lake, Colorado
Basic Member
Age: 31
Posts: 94
Thanks: 16
Thanked 5 Times in 3 Posts
Rep Power: 603087
skidoochick564 has a reputation beyond reputeskidoochick564 has a reputation beyond reputeskidoochick564 has a reputation beyond reputeskidoochick564 has a reputation beyond reputeskidoochick564 has a reputation beyond reputeskidoochick564 has a reputation beyond reputeskidoochick564 has a reputation beyond reputeskidoochick564 has a reputation beyond reputeskidoochick564 has a reputation beyond reputeskidoochick564 has a reputation beyond reputeskidoochick564 has a reputation beyond repute
Default '03 summit electrical issues

I've got an '03 summit adrenaline 600 ho, and I recently took the hood off to do some repairs after a minor wreck last season. We put the hood back on, plugged all the electrical back in, and now it's only reading in kilometers. The reset button won't change it, and I've tried unplugging/plugging stuff back in. Any ideas on how to get it back to reading miles?
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #2  
Old 09-29-2008, 02:01 PM
Ox's Avatar
Ox Ox is offline
Currently: New sled and ready to roll!
Join Date: Jul 2001
Location: NW Ohio
Age: 51
Posts: 759
Thanks: 23
Thanked 52 Times in 45 Posts
Rep Power: 5843715
Ox has disabled reputation
Default

That shouldn't electrical.

I assume that you have the speedo cable hooked to the wrong port on the back of the speedo. There should be two choices for those of you who bought Stateside*. 50/50 chance when hooking it up.


* All others likely are missing the MPH gear set, although there would still be the port.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #3  
Old 10-02-2008, 06:08 PM
HAROLD HAROLD is offline
Currently: Not set.
Join Date: Dec 2007
Location: Michigan
Basic Member
Age: 51
Posts: 11
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
HAROLD is an unknown quantity at this point
Default

03 used a electronic pick up and wires for the speedo and odometer. My buddies 03 800 renegade has the same setup, i will ask him about it next time i see him.

The electronic sensor is located on the jackshaft in the same place where there used to be a cable in previous years. If you are getting a reading on the speedo, the sensor is good.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #4  
Old 10-02-2008, 08:11 PM
pyxle pyxle is offline
Currently: Concentrating on growing my beard
Join Date: Jan 2008
Location: Maple Valley, WA
Posts: 285
Thanks: 35
Thanked 64 Times in 38 Posts
Rep Power: 0
pyxle has a reputation beyond reputepyxle has a reputation beyond reputepyxle has a reputation beyond reputepyxle has a reputation beyond reputepyxle has a reputation beyond reputepyxle has a reputation beyond reputepyxle has a reputation beyond reputepyxle has a reputation beyond reputepyxle has a reputation beyond reputepyxle has a reputation beyond reputepyxle has a reputation beyond repute
Default Unplug the single wire connector

There is a one wire connector that is located next to the headlight, it only has one wire going in and out of it. If you plug it in, the speedo reads KMH, if you unplug it, the speedo reads MPH. Follow the wiring harness around the headlight and up to the speedo, somewhere in there is a one wire connector.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #5  
Old 10-03-2008, 11:05 AM
hymark860 hymark860 is offline
Currently: Not set.
Join Date: Jan 2002
Location: PF, Idaho
Basic Member
Age: 47
Posts: 1,010
Thanks: 6
Thanked 8 Times in 8 Posts
Rep Power: 1103126
hymark860 has a reputation beyond reputehymark860 has a reputation beyond reputehymark860 has a reputation beyond reputehymark860 has a reputation beyond reputehymark860 has a reputation beyond reputehymark860 has a reputation beyond reputehymark860 has a reputation beyond reputehymark860 has a reputation beyond reputehymark860 has a reputation beyond reputehymark860 has a reputation beyond reputehymark860 has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by pyxle View Post
There is a one wire connector that is located next to the headlight, it only has one wire going in and out of it. If you plug it in, the speedo reads KMH, if you unplug it, the speedo reads MPH. Follow the wiring harness around the headlight and up to the speedo, somewhere in there is a one wire connector.
And its a black wire.

Last edited by hymark860; 10-03-2008 at 11:07 AM.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #6  
Old 10-03-2008, 06:04 PM
Ox's Avatar
Ox Ox is offline
Currently: New sled and ready to roll!
Join Date: Jul 2001
Location: NW Ohio
Age: 51
Posts: 759
Thanks: 23
Thanked 52 Times in 45 Posts
Rep Power: 5843715
Ox has disabled reputation
Default

Quote:
Originally Posted by HAROLD View Post
03 used a electronic pick up and wires for the speedo and odometer. My buddies 03 800 renegade has the same setup, i will ask him about it next time i see him.

The electronic sensor is located on the jackshaft in the same place where there used to be a cable in previous years. If you are getting a reading on the speedo, the sensor is good.


Allrighty then!

I would'a never guessed that they would'a changed something like that untill a chassis change.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #7  
Old 11-10-2008, 10:04 PM
mannix mannix is offline
Currently: impatiently waiting for MORE! snow
Join Date: Oct 2008
Age: 48
Posts: 163
Thanks: 36
Thanked 8 Times in 6 Posts
Rep Power: 0
mannix has a brilliant futuremannix has a brilliant futuremannix has a brilliant futuremannix has a brilliant futuremannix has a brilliant futuremannix has a brilliant futuremannix has a brilliant futuremannix has a brilliant futuremannix has a brilliant futuremannix has a brilliant futuremannix has a brilliant future
Default

Dunno if the plug was found, but on my 03 Summit, it is about 6" above the left side hood hinge - black wire and plug. Mine was reading in KM as well, unplugged, voila, like magic, back to MPH.


Iain
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

All times are GMT -6. The time now is 09:05 AM.












no new posts