For support please email or pm Christopher christopher@snowestonline.com



Upgrade to Premium
Polaris: Pro-Ride 2010 and up, all models in the Pro-Ride chassis
Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-17-2019, 06:34 AM
OrangeKowJumper's Avatar
OrangeKowJumper OrangeKowJumper is offline
Currently: Well. ..whadidya expect when ya voted for the back end of a donkey??
Join Date: Jul 2010
Posts: 263
Thanks: 18
Thanked 45 Times in 39 Posts
Rep Power: 6231648
OrangeKowJumper has a reputation beyond reputeOrangeKowJumper has a reputation beyond reputeOrangeKowJumper has a reputation beyond reputeOrangeKowJumper has a reputation beyond reputeOrangeKowJumper has a reputation beyond reputeOrangeKowJumper has a reputation beyond reputeOrangeKowJumper has a reputation beyond reputeOrangeKowJumper has a reputation beyond reputeOrangeKowJumper has a reputation beyond reputeOrangeKowJumper has a reputation beyond reputeOrangeKowJumper has a reputation beyond repute
Default complete engine swap to new chassis ..runs rough..??

Looking for answers for a buddy who swapped out a complete engine from a 14 800 Pro into a new bare tunnel/bulkhead ..the old sled was wrecked but ran fine . .did the swap and now it's running rough .. wont idle ..or idles high when it does ..throttle is kind of weird too. .doesn't necessarily respond exactly with the press of the flipper. . .pardon my ignorance here but just seeking some input .. on a motor swap does tps automatically have to be reset? . .or is there another component that's affected in a swap that needs adjustment? . .any help is appreciated .. thanks. .
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #2  
Old 06-17-2019, 01:19 PM
polaris bob's Avatar
polaris bob polaris bob is offline
Currently: Trying to figure it all out!
Join Date: Aug 2002
Location: Michigan
Age: 57
Posts: 119
Thanks: 147
Thanked 39 Times in 12 Posts
Rep Power: 214820
polaris bob has a reputation beyond reputepolaris bob has a reputation beyond reputepolaris bob has a reputation beyond reputepolaris bob has a reputation beyond reputepolaris bob has a reputation beyond reputepolaris bob has a reputation beyond reputepolaris bob has a reputation beyond reputepolaris bob has a reputation beyond reputepolaris bob has a reputation beyond reputepolaris bob has a reputation beyond reputepolaris bob has a reputation beyond repute
Default

The first thing he's going to want to do is confirm that the TPS is set correctly. Also while he is there doing that he needs to make sure the throttle end gap free play is set.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #3  
Old 06-17-2019, 05:07 PM
turbolover's Avatar
turbolover turbolover is offline
Currently: Working on the new/Old School Tow Rig.
Join Date: Jul 2001
Location: Rigby, Idaho
Age: 50
Posts: 3,654
Thanks: 2,623
Thanked 1,850 Times in 1,025 Posts
Rep Power: 21474858
turbolover has a reputation beyond reputeturbolover has a reputation beyond reputeturbolover has a reputation beyond reputeturbolover has a reputation beyond reputeturbolover has a reputation beyond reputeturbolover has a reputation beyond reputeturbolover has a reputation beyond reputeturbolover has a reputation beyond reputeturbolover has a reputation beyond reputeturbolover has a reputation beyond reputeturbolover has a reputation beyond repute
Garage
Default

WHAT HE SAID^^^^^^
__________________


14 800 Pro RMK 163
09 600 RMK 156
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #4  
Old 06-17-2019, 06:24 PM
05rmksteve's Avatar
05rmksteve 05rmksteve is online now
Currently: Putting sleds together
Join Date: Sep 2008
Location: Brainerd, MN
Age: 45
Posts: 1,426
Thanks: 94
Thanked 394 Times in 242 Posts
Rep Power: 21474848
05rmksteve has a reputation beyond repute05rmksteve has a reputation beyond repute05rmksteve has a reputation beyond repute05rmksteve has a reputation beyond repute05rmksteve has a reputation beyond repute05rmksteve has a reputation beyond repute05rmksteve has a reputation beyond repute05rmksteve has a reputation beyond repute05rmksteve has a reputation beyond repute05rmksteve has a reputation beyond repute05rmksteve has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by polaris bob View Post
The first thing he's going to want to do is confirm that the TPS is set correctly. Also while he is there doing that he needs to make sure the throttle end gap free play is set.
^^^^^
What he said. The tps is very sensitive and could have got bumped in the swap. Also check the throttle cable for any damage.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thread — 800 assault engine runs rough at idle- rpm drops Thread Starter — Big Ru Forum — Polaris: IQ Replies — 2 Last Post — 03-31-2019 06:43 PM
Thread — 2013 engine into 2011 chassis engine swap Thread Starter — chuck63 Forum — Polaris: Pro-Ride Replies — 6 Last Post — 12-14-2016 11:12 AM
Thread — Engine runs rough Thread Starter — Caspers62 Forum — Polaris: Pro-Ride Replies — 0 Last Post — 03-04-2013 07:24 AM
Thread — Complete Polaris 600 HO engine. Runs great, has PERC Thread Starter — yz400ex Forum — Engine/Engine Parts (Swapmeet) Replies — 3 Last Post — 02-05-2012 02:18 PM
Thread — Engine swap in edge chassis, which engine works best? Thread Starter — Cosarguy Forum — Polaris: EDGE Replies — 8 Last Post — 02-22-2010 09:55 PM

All times are GMT -6. The time now is 04:37 AM.








no new posts