For support please email or pm Christopher christopher@snowestonline.com



Upgrade to Premium
Polaris: IQ 2005-Current, all models in the IQ and IQ Raw chassis
Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-06-2011, 11:38 PM
iride4fun iride4fun is offline
Currently: Not set.
Join Date: Feb 2011
Basic Member
Age: 57
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Rep Power: 0
iride4fun has a reputation beyond reputeiride4fun has a reputation beyond reputeiride4fun has a reputation beyond reputeiride4fun has a reputation beyond reputeiride4fun has a reputation beyond reputeiride4fun has a reputation beyond reputeiride4fun has a reputation beyond reputeiride4fun has a reputation beyond reputeiride4fun has a reputation beyond reputeiride4fun has a reputation beyond reputeiride4fun has a reputation beyond repute
Default 2007 600 hesitates when drift jumping.

I am new to this forum as a member but I have used it often for advise- you guys know your stuff. Keep up the good work. Here is my problem...

I have a 2007 IQ 600 cleanfire cfi that hesitates when powder drifting, jumping and landing- very frustrating. At WOT it will hesitate for a second when the front end dips as it hits a soft drift. Immediately comes right back to WOT. Frustrating because when I need the power the most it hesitates for a split second. The situation has been getting steadily worse (slightly longer hesitations before it comes back). It seems to act like a fouling plug but I am not sure if it is electrical or fuel related. On flat hard pack there are no issues. If I hit a jump in the hard pack on trails, no issues. If I am going through a powder ditch at WOT and hit a jump- it hesitates. If I land in soft snow, it hesitates. I can also sometimes get it to do it while "carving" or "boondocking". Where do I look? Very frustrating.

Sled history: I have owned it since new- all was great until it burned down on the right side cylinder due to an intake rubber seperation from throttle body injector assembly. After warranty work on this, I have had the hesitation problem - not sure if they are related. Problem is- warranty work was done the tail end of that year, did not notice problem until warranty was up.

It has always taken two pulls to start- sometimes quits running once at a cold idle. Real rough idle until it warms up. Seems to idle warm at 2200 rpm.

Where do I start to look? My dealer wants an "open end" to find the problem. I am not sure how to simulate the problem in a shop. I would have to find some soft drift launches and landings to demonstrate.

Please advise- has anyone had this issue?

Thanks all for your help.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #2  
Old 02-07-2011, 12:40 PM
happytime happytime is offline
Currently: Not set.
Join Date: Nov 2009
Location: northern Iowa
Basic Member
Posts: 26
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 0
happytime happytime happytime happytime happytime happytime happytime happytime happytime happytime happytime
Default

my o8 700 started doing the samething n if i try to a hill it acts like it loses power
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #3  
Old 02-07-2011, 08:15 PM
Outlaw525s Outlaw525s is offline
Currently: Ready For POW
Join Date: Nov 2010
Posts: 130
Thanks: 194
Thanked 18 Times in 17 Posts
Rep Power: 0
Outlaw525s has a reputation beyond reputeOutlaw525s has a reputation beyond reputeOutlaw525s has a reputation beyond reputeOutlaw525s has a reputation beyond reputeOutlaw525s has a reputation beyond reputeOutlaw525s has a reputation beyond reputeOutlaw525s has a reputation beyond reputeOutlaw525s has a reputation beyond reputeOutlaw525s has a reputation beyond reputeOutlaw525s has a reputation beyond reputeOutlaw525s has a reputation beyond repute
Default

Ever try a temperature sensor..??? Have had a couple do this before.. another common thing with this sled is the VR.... Ask your dealer to hook it up to the comp. and test it out... my buddues was the EGZACT same thing when he owned one and it was the temp sensor... Perty easy fix!
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #4  
Old 02-07-2011, 11:08 PM
ElectroTech ElectroTech is offline
Currently: Lovin the new porting with twins...Just have to wrangle in the RPMs.
Join Date: Jan 2008
Location: St. Paul, AB
Basic Member
Age: 36
Posts: 549
Thanks: 4
Thanked 63 Times in 35 Posts
Rep Power: 2169767
ElectroTech has a reputation beyond reputeElectroTech has a reputation beyond reputeElectroTech has a reputation beyond reputeElectroTech has a reputation beyond reputeElectroTech has a reputation beyond reputeElectroTech has a reputation beyond reputeElectroTech has a reputation beyond reputeElectroTech has a reputation beyond reputeElectroTech has a reputation beyond reputeElectroTech has a reputation beyond reputeElectroTech has a reputation beyond repute
Default

Take 50cents worth of RTV sealant tip your sled on its side and seal all around the exhaust outlet where it meets the bodywork and your problem is solved! No PCV, ECU, VR or other expensive problem here. In the deep snow the exhaust pressurizes the underhood area and displaces the oxygen and causes an exremely rich bog.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #5  
Old 02-08-2011, 11:08 PM
iride4fun iride4fun is offline
Currently: Not set.
Join Date: Feb 2011
Basic Member
Age: 57
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Rep Power: 0
iride4fun has a reputation beyond reputeiride4fun has a reputation beyond reputeiride4fun has a reputation beyond reputeiride4fun has a reputation beyond reputeiride4fun has a reputation beyond reputeiride4fun has a reputation beyond reputeiride4fun has a reputation beyond reputeiride4fun has a reputation beyond reputeiride4fun has a reputation beyond reputeiride4fun has a reputation beyond reputeiride4fun has a reputation beyond repute
Default

Elctrotech,
Thank you for your explaination. Are you thinking that the soft snow forces the exhaust back up under the hood? And, by sealing around the exhaust pipe the exhaust will stay outside? It makes sense but seems way to easy. I will try this and see what happens.

When I talked with my dealer, he seemed to think it might be TPS voltage or not set correctly.

Your fix seems way easier.

I will give it a try.

Thanks
Mark
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #6  
Old 02-08-2011, 11:15 PM
iride4fun iride4fun is offline
Currently: Not set.
Join Date: Feb 2011
Basic Member
Age: 57
Posts: 25
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 1 Post
Rep Power: 0
iride4fun has a reputation beyond reputeiride4fun has a reputation beyond reputeiride4fun has a reputation beyond reputeiride4fun has a reputation beyond reputeiride4fun has a reputation beyond reputeiride4fun has a reputation beyond reputeiride4fun has a reputation beyond reputeiride4fun has a reputation beyond reputeiride4fun has a reputation beyond reputeiride4fun has a reputation beyond reputeiride4fun has a reputation beyond repute
Default

Electrotech,
I will try this tomorrow and maybe run it this weekend to see- could you tell me- how do you figure this sh@@ out? I pride myself on being somewhat mechanical and able to figure stuff like this out- I never would have thought.....??? The more I think of it- makes sense but way toooooo easy.
Thanks
I will give it a try.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #7  
Old 02-26-2011, 05:23 PM
polarisdragon polarisdragon is offline
Currently: Not set.
Join Date: Feb 2011
Basic Member
Age: 33
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
polarisdragon is an unknown quantity at this point
Default me too

did this fix work i have the same problem with my 08 dragon sb 700. it will send u over the bars then kick back in and go again. i had it to the dealer for reflash but didnt work.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #8  
Old 03-12-2011, 10:04 PM
ElectroTech ElectroTech is offline
Currently: Lovin the new porting with twins...Just have to wrangle in the RPMs.
Join Date: Jan 2008
Location: St. Paul, AB
Basic Member
Age: 36
Posts: 549
Thanks: 4
Thanked 63 Times in 35 Posts
Rep Power: 2169767
ElectroTech has a reputation beyond reputeElectroTech has a reputation beyond reputeElectroTech has a reputation beyond reputeElectroTech has a reputation beyond reputeElectroTech has a reputation beyond reputeElectroTech has a reputation beyond reputeElectroTech has a reputation beyond reputeElectroTech has a reputation beyond reputeElectroTech has a reputation beyond reputeElectroTech has a reputation beyond reputeElectroTech has a reputation beyond repute
Default

Did this solve your problem?
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #9  
Old 03-13-2011, 10:27 AM
St0rm77 St0rm77 is offline
Currently: working so i can be playing
Join Date: Oct 2009
Location: Fort McMurray, Alberta
Posts: 240
Thanks: 42
Thanked 29 Times in 27 Posts
Rep Power: 0
St0rm77 has a reputation beyond reputeSt0rm77 has a reputation beyond reputeSt0rm77 has a reputation beyond reputeSt0rm77 has a reputation beyond reputeSt0rm77 has a reputation beyond reputeSt0rm77 has a reputation beyond reputeSt0rm77 has a reputation beyond reputeSt0rm77 has a reputation beyond reputeSt0rm77 has a reputation beyond reputeSt0rm77 has a reputation beyond reputeSt0rm77 has a reputation beyond repute
Default

.....yeah, what's up? this sounds alot like what's going on with mine at the moment...
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #10  
Old 03-13-2011, 06:34 PM
polarisdragon polarisdragon is offline
Currently: Not set.
Join Date: Feb 2011
Basic Member
Age: 33
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
polarisdragon is an unknown quantity at this point
  #11  
Old 03-13-2011, 08:43 PM
dotter dotter is offline
Currently: think snow
Join Date: Mar 2009
Location: Red wing MN
Age: 60
Posts: 97
Thanks: 80
Thanked 8 Times in 8 Posts
Rep Power: 0
dotter has a reputation beyond reputedotter has a reputation beyond reputedotter has a reputation beyond reputedotter has a reputation beyond reputedotter has a reputation beyond reputedotter has a reputation beyond reputedotter has a reputation beyond reputedotter has a reputation beyond reputedotter has a reputation beyond reputedotter has a reputation beyond reputedotter has a reputation beyond repute
Warning You Must be a registered member and logged in to view this response.

Click Here to Register

  #12  
Old 03-26-2011, 03:51 PM
polarisdragon polarisdragon is offline
Currently: Not set.
Join Date: Feb 2011
Basic Member
Age: 33
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
polarisdragon is an unknown quantity at this point
Warning You Must be a registered member and logged in to view this response.

Click Here to Register

  #13  
Old 09-22-2018, 12:28 AM
littlenanner85 littlenanner85 is online now
Currently: Not set.
Join Date: Sep 2011
Basic Member
Age: 30
Posts: 7
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 0
littlenanner85 is an unknown quantity at this point
Warning You Must be a registered member and logged in to view this response.

Click Here to Register

Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thread — **Warning** thread may contain drift Thread Starter — Mag Forum — Alaska Replies — 75 Last Post — 02-13-2010 09:32 PM
Thread — 07 600 HO hesitates/display wrong Thread Starter — f15ejedi Forum — Polaris Replies — 9 Last Post — 02-25-2009 09:33 PM
Thread — drift busting vid Thread Starter — redbarchetta Forum — Wyoming Replies — 10 Last Post — 12-13-2008 08:41 AM

All times are GMT -6. The time now is 08:34 PM.

no new posts