For support please email or pm Christopher christopher@snowestonline.com



Upgrade to Premium
Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-05-2018, 05:07 PM
2dedge 2dedge is offline
Currently: Not set.
Join Date: Aug 2011
Posts: 47
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
2dedge has disabled reputation
Default Any cures from the dreaded hesitation or bog?

2014 freeride fresh motor, updates supposedly done, timing bumped 1 degree, oil pump turned up 1 setting, ran back through break in, new fuel filter, fuel pressure verified as good holds 45 psi even when running poorly, 2 new sets of plugs also.

Hold it wide open and try to make a climb and it will bog and fall on its face, rpms drop to 7000 for a few moments then it starts pulling again, but your usually stuck by then.

Run it down the trail and it pulls to 8000 runs great, if you let off and get back into it and it coughs and farts around 6800/7000, if you keep holding it wide open it will sometimes clean out and pull to 8000. If you let off and rpms go back down to 4K it will pull to redline like crazy again.

It is not throwing any codes I had the dealer scan it, it’s not hitting the rev limiter.

I did find one post that said “loose ground wire for the oil pump feedback switch”
Was one guys cause but what is the oil pump feedback switch?

Any other cures?
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #2  
Old 02-05-2018, 05:20 PM
2dedge 2dedge is offline
Currently: Not set.
Join Date: Aug 2011
Posts: 47
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
2dedge has disabled reputation
Default

Stock exhaust
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #3  
Old 02-05-2018, 07:19 PM
Goinboardin's Avatar
Goinboardin Goinboardin is offline
Currently: ..current
Join Date: Nov 2009
Location: Laramie, WY
Age: 29
Posts: 1,318
Thanks: 715
Thanked 627 Times in 302 Posts
Rep Power: 21474846
Goinboardin has a reputation beyond reputeGoinboardin has a reputation beyond reputeGoinboardin has a reputation beyond reputeGoinboardin has a reputation beyond reputeGoinboardin has a reputation beyond reputeGoinboardin has a reputation beyond reputeGoinboardin has a reputation beyond reputeGoinboardin has a reputation beyond reputeGoinboardin has a reputation beyond reputeGoinboardin has a reputation beyond reputeGoinboardin has a reputation beyond repute
Default

Been through your clutches? I get pretty bad hesitation if the motor isn't loaded heavily, like from hanging fly weight, sticking movable sheave, or even insufficient pin weight.
__________________
2013 XM 800 153
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #4  
Old 02-07-2018, 07:45 PM
swovay696 swovay696 is offline
Currently: Nom nom nom
Join Date: Mar 2008
Location: mn
Age: 36
Posts: 60
Thanks: 2
Thanked 2 Times in 1 Post
Rep Power: 0
swovay696 is an unknown quantity at this point
Default

Stator! 12'-13´ etec. It's not if, it's when. Sounds like common symptoms I had, buddy had, and what I've read on other forums. Google it
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #5  
Old 02-25-2018, 08:02 PM
Superduty348 Superduty348 is offline
Currently: Not set.
Join Date: Nov 2007
Location: BC
Posts: 186
Thanks: 0
Thanked 12 Times in 12 Posts
Rep Power: 1863110
Superduty348 has a reputation beyond reputeSuperduty348 has a reputation beyond reputeSuperduty348 has a reputation beyond reputeSuperduty348 has a reputation beyond reputeSuperduty348 has a reputation beyond reputeSuperduty348 has a reputation beyond reputeSuperduty348 has a reputation beyond reputeSuperduty348 has a reputation beyond reputeSuperduty348 has a reputation beyond reputeSuperduty348 has a reputation beyond reputeSuperduty348 has a reputation beyond repute
Default

rave valve solenoid I bet.... had very similar issues, changed and it was gone
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
The Following User Says Thank You to Superduty348 For This Useful Post:
Team Pigeon (03-02-2018)
  #6  
Old 03-11-2018, 09:46 AM
butthead butthead is offline
Currently: Not set.
Join Date: May 2009
Basic Member
Age: 57
Posts: 163
Thanks: 7
Thanked 30 Times in 23 Posts
Rep Power: 2183837
butthead has a reputation beyond reputebutthead has a reputation beyond reputebutthead has a reputation beyond reputebutthead has a reputation beyond reputebutthead has a reputation beyond reputebutthead has a reputation beyond reputebutthead has a reputation beyond reputebutthead has a reputation beyond reputebutthead has a reputation beyond reputebutthead has a reputation beyond reputebutthead has a reputation beyond repute
Default

i just had the same problem
took off black rave cover
2 8m socket screws
were about 2 turns loose each
bog solved
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thread — 2002 rmk 800 bottom end hesitation and bog please help!! Thread Starter — powder climber Forum — Polaris: EDGE Replies — 27 Last Post — 03-21-2014 09:29 AM
Thread — Etec hesitation. (Not bog.) Thread Starter — Devilmanak Forum — Ski-Doo: XM Sleds Replies — 35 Last Post — 01-10-2014 06:44 PM
Thread — 03 900 low rpm hesitation bog/high rpm loss Thread Starter — sierraclimber Forum — Arctic Cat: 1M Replies — 13 Last Post — 02-25-2011 05:15 PM
Thread — 2008 rmk 600 hesitation/bog Thread Starter — cbc24 Forum — Polaris: IQ Replies — 10 Last Post — 12-19-2010 11:33 PM
Thread — hesitation bog in 06 m7 efi Thread Starter — matofsrud Forum — Performance/Modified Replies — 4 Last Post — 10-03-2008 09:21 PM

All times are GMT -6. The time now is 08:48 AM.