For support please email or pm Christopher christopher@snowestonline.com



Upgrade to Premium
Arctic Cat: 1M 2001-2005, all models in the Mountain Cat / 1M chassis
Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-06-2017, 10:23 PM
Pure_roost2 Pure_roost2 is offline
Currently: Not set.
Join Date: Dec 2017
Basic Member
Age: 30
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
Pure_roost2 is an unknown quantity at this point
Default 03 mc 800wont rev past 2100

Hey there,Just bought a 03 mountain cat 800efi. For the 4rth time now it doesnít rev past 2100, doesnít move. Put new plugs in. Searched this site and disconnected the tss. Made it 400ft and same crap. Pulled up 1 of the fuel screen/pods cleaned it. Fueled it up past 1/4 tank which it was sold as. Put inj cleaner in. Before calling a Mecanic a friend recommended. He said keep an ohmmeter in my pocket for when it acts up to rule it out to test stator cause it could be getting hot and crappin out. Iím Unsure where to unplug and how to test. Then he said check power valve cable length first. Sled has 2300miles, powervalves serviced before. Told to adj cables to 30.6mm they were at 38.5mm...theyíre stretched as I could only get them down to 33mm and on last thread...ordered new ones Friday, still arenít delivered. Sled ran good all weekend.few good test rips in field, 45min-hour of riding steady doubling with wife , trails, lake, idling. Went tonight with daughter, warmed it up, went for rip, she hopped on and went to a drift, played while sled idled for 4 min uphill. Gave it throttle turned around downhill and boom same 2100 rpm crap. Walk home. Could that filter/pod be sucking air cause it seemed to be floating around back of tank. Other filter fixed to bottom with no slack. Weird how sled ran flawless this weekend with full tank and I felt good that new shorter cables will def fix as adjíing them seemed to already solve it although not down to 30mm mark. I wanna do as much as I can before I take it to buddy Mecanic there, please help
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #2  
Old 12-07-2017, 01:56 PM
Pure_roost2 Pure_roost2 is offline
Currently: Not set.
Join Date: Dec 2017
Basic Member
Age: 30
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
Pure_roost2 is an unknown quantity at this point
Default

New power valve cables came in today, buzz em on and see. But are both fuel pods/filters supposed to be fixed to bottom of tank?
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #3  
Old 12-07-2017, 03:58 PM
Idcatman3's Avatar
Idcatman3 Idcatman3 is online now
Currently: Not set.
Join Date: Nov 2007
Location: Idaho Falls, Idaho
MODERATOR: Premium Member
Age: 33
Posts: 1,810
Thanks: 213
Thanked 450 Times in 304 Posts
Rep Power: 21474848
Idcatman3 has a reputation beyond reputeIdcatman3 has a reputation beyond reputeIdcatman3 has a reputation beyond reputeIdcatman3 has a reputation beyond reputeIdcatman3 has a reputation beyond reputeIdcatman3 has a reputation beyond reputeIdcatman3 has a reputation beyond reputeIdcatman3 has a reputation beyond reputeIdcatman3 has a reputation beyond reputeIdcatman3 has a reputation beyond reputeIdcatman3 has a reputation beyond repute
Garage
Default

Quote:
Originally Posted by Pure_roost2 View Post
New power valve cables came in today, buzz em on and see. But are both fuel pods/filters supposed to be fixed to bottom of tank?
As far as I know, the smart valves are not attached to the bottom of the tank.

I'd also check all your electrical connections to make sure they're tight. Then make sure your spark plug caps are tight on the cables, we've had those come loose and it sounds similar to what you describe.

The exhaust valves being out of adjustment would keep it from revving over 7k RPM, but it should run fine up to there.
__________________
Arctic Cat 1M and PS Moderator

'04 1M 1500 162" Challenger Extreme, M8 rear suspension, Custom jetting, clutching and gearing
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #4  
Old 12-07-2017, 04:15 PM
Pure_roost2 Pure_roost2 is offline
Currently: Not set.
Join Date: Dec 2017
Basic Member
Age: 30
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
Pure_roost2 is an unknown quantity at this point
Default

Thanks for info, that was the first thing I checked and was gonna replace was spark plug boots but dealer didnít have. I cleaned em with brake clean cause they were full of black soot crap.(buddy said coulda been grounding out) I vaguely went over wireing Iíll go over wireing again...dang about power valve cables(7000rpm)The one that routes over exhaust is kinda melted and them being out/stretched made me order em...guess Iíll pull every connection I c apart and dialectic grease em? Son of a gun no fun...thanks again
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thread — 16 limited wont rev past 6800 Thread Starter — mx818 Forum — Arctic Cat: Proclimb M Replies — 10 Last Post — 02-06-2017 04:30 AM
Thread — 27' 4 Place Snowmobile or ATV Trailer $2100 - $2100 (Boise) Thread Starter — Sanman63 Forum — Trailer/Transport (Swapmeet) Replies — 0 Last Post — 07-06-2010 12:39 AM
Thread — motor won't rev past 5500 Thread Starter — jerowens Forum — Polaris Replies — 0 Last Post — 02-19-2010 04:59 PM
Thread — Turbo apex wont rev past 7k Thread Starter — 01polaris800 Forum — Yamaha Replies — 10 Last Post — 01-17-2009 08:45 PM
Thread — Help 06 M7 wont rev past 6000 Thread Starter — spomey Forum — Arctic Cat Replies — 3 Last Post — 12-29-2008 10:35 AM

All times are GMT -6. The time now is 09:36 PM.