For support please email or pm Christopher christopher@snowestonline.com



Upgrade to Premium
Arctic Cat: M Series 2005-Current, all models in the M-series chassis
Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-10-2018, 09:52 AM
motoxxman motoxxman is offline
Currently: Not set.
Join Date: Nov 2012
Basic Member
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
motoxxman is an unknown quantity at this point
Default Full throttle felt like belt broke? But it didn't!

Hey
On my 07, m8 was riding and on a long bumpy mild uphill (kinda hard pack) was was wide open and about 3 secs later felt like belt snapped, like free spinning. No weird noises really. So oh crap shut it down and stopped instantly. Pulled side cover and belt is in tact. Nothing odd looking anywhere. No oil seeping from diamond drive cover. So started it. Slowly gave it gas and belt grabbed and sled moved? Put together And it rode seemingly normal. But I was far from car so didn't crack the throttle the whole way back. Just kept it to half throttle and under. It accelerated normally the whole way back. No noises out of place.
My belt is a season and. Half old, some wear no noticeable cracks anything. Clutch and primary all tight and look fine.
So obviously I am happy to put new belt on but just wanted to Ask here if any thoughts to check or that it could be something else and doesn't sound like belt issue to you? If it was something in drive gears wouldn't I have heard crunching or some noise telling me? Anything on clutch or springs rollers I should look at?
thAnks for any suggestions
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #2  
Old 03-10-2018, 11:43 AM
RACINSTATION's Avatar
RACINSTATION RACINSTATION is offline
Currently: Working on 2018 Proclimb mods
Join Date: Jan 2003
Location: Idaho
Posts: 7,433
Thanks: 199
Thanked 2,595 Times in 1,393 Posts
Rep Power: 21474859
RACINSTATION has a reputation beyond reputeRACINSTATION has a reputation beyond reputeRACINSTATION has a reputation beyond reputeRACINSTATION has a reputation beyond reputeRACINSTATION has a reputation beyond reputeRACINSTATION has a reputation beyond reputeRACINSTATION has a reputation beyond reputeRACINSTATION has a reputation beyond reputeRACINSTATION has a reputation beyond reputeRACINSTATION has a reputation beyond reputeRACINSTATION has a reputation beyond repute
Default

Check your rollers in your secondary clutch. If they are damaged they can hold the clutch open and then you will have a belt slip sensation like you experienced.
__________________

The Racin Station

60 South 1st Street Driggs, Idaho 83422
Ph: 208-354-2777 E-Mail: racinstation@hotmail.com

The Racin Station is your TURBO MOD HEADQUARTERS
for Arctic Cat Proclimb 8000/1100 and Yamaha Vipers and Sidewinders!

TIMBERSLED FULL LINE DEALER!!!
Proclimb Carbon Fiber Vents
Your MDS weight headquarters
Team ProClimb secondary complete setups ready!
Reman M6,M7,M8 and M1000 cylinders in stock.

Jaws M8 Singles for the 2012-2017 in stock!
Jacobsen Rollover valves in stock for M1100Turbo and Viper/M7000!!
Camoplast 3" and 3.2" 174, 162 and 156 x15 tracks on hand now
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #3  
Old 03-10-2018, 03:31 PM
Firetrail's Avatar
Firetrail Firetrail is offline
Currently: We all start the same. Then some of us get more interesting.
Join Date: Nov 2007
Location: Sioux Falls, South Dakota
Posts: 528
Thanks: 31
Thanked 102 Times in 60 Posts
Rep Power: 2772933
Firetrail has a reputation beyond reputeFiretrail has a reputation beyond reputeFiretrail has a reputation beyond reputeFiretrail has a reputation beyond reputeFiretrail has a reputation beyond reputeFiretrail has a reputation beyond reputeFiretrail has a reputation beyond reputeFiretrail has a reputation beyond reputeFiretrail has a reputation beyond reputeFiretrail has a reputation beyond reputeFiretrail has a reputation beyond repute
Garage
Default Slip

Make sure the bolt holding the secondary is tight. I had an 07 M8 that did that and the bolt was loose.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thread — rmk 700 2002 not giving full rpm on full throttle Thread Starter — Troll-Tor Forum — Polaris Replies — 1 Last Post — 03-09-2015 08:50 AM
Thread — QD belt fell off, not broke... HELP! Thread Starter — Pro-8250 Forum — Polaris: Pro-Ride Replies — 17 Last Post — 04-04-2013 08:37 AM
Thread — m7 broke throttle cable, then wouldn't rev up??? Thread Starter — polemite.productions Forum — Arctic Cat: M Series Replies — 5 Last Post — 03-01-2011 01:44 AM
Thread — well... broke my first belt :( Thread Starter — rideharder Forum — Polaris: 900 Replies — 3 Last Post — 02-14-2010 09:31 PM
Thread — I ride full mod because even broke it still looks cool Thread Starter — ronniehotdogg Forum — Jerseys/Shirts (Swapmeet) Replies — 0 Last Post — 12-06-2007 12:16 AM

All times are GMT -6. The time now is 01:41 PM.

no new posts