For support please email or pm Christopher christopher@snowestonline.com



Upgrade to Premium
Polaris: IQ 2005-Current, all models in the IQ and IQ Raw chassis
Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-01-2018, 07:43 PM
gosled gosled is offline
Currently: Not set.
Join Date: Dec 2009
Location: Gig Harbor WA
Basic Member
Posts: 18
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 0
gosled is an unknown quantity at this point
Default lost gauges lights and bogs

2009 dragon 800 lost gauges light and bog/misses but still runs. It seem that if it sets for a while it sometimes works properly. I have replaced VR and it seemed to fix it but first ride it started acting up again. What should be my next step.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #2  
Old 03-01-2018, 10:44 PM
retiredpop retiredpop is offline
Currently: Not set
Join Date: Jul 2001
Location: Calgary
Posts: 1,074
Thanks: 97
Thanked 189 Times in 170 Posts
Rep Power: 8732232
retiredpop has a reputation beyond reputeretiredpop has a reputation beyond reputeretiredpop has a reputation beyond reputeretiredpop has a reputation beyond reputeretiredpop has a reputation beyond reputeretiredpop has a reputation beyond reputeretiredpop has a reputation beyond reputeretiredpop has a reputation beyond reputeretiredpop has a reputation beyond reputeretiredpop has a reputation beyond reputeretiredpop has a reputation beyond repute
Default

In this thread https://www.snowest.com/forum/showthread.php?t=73220
there is a statement that: "The symptoms of a bad chassis power relay are lights,handwarmer, instrument etc not working at all or flickering." It might be worth checking or replacing the chassis relay in your sled.
__________________
The older I get the better I was. In fact now that I think about it I'm a legend!

Haven't outgrown my 600 yet!
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #3  
Old 03-02-2018, 07:28 PM
gosled gosled is offline
Currently: Not set.
Join Date: Dec 2009
Location: Gig Harbor WA
Basic Member
Posts: 18
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 0
gosled is an unknown quantity at this point
Default

Thanks for the reply. I will be trying to figure this thing out this weekend instead of riding. It always starts but sometimes no gauges or lights and it seems to have about half throttle if you role it on slow then it will miss and putter after half throttle. If when I start it and gauges come on with headlight it will run perfectly until it is shut off then you never know if it will start up with gauges and lights and a miss.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #4  
Old 03-08-2018, 02:40 PM
gosled gosled is offline
Currently: Not set.
Join Date: Dec 2009
Location: Gig Harbor WA
Basic Member
Posts: 18
Thanks: 1
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 0
gosled is an unknown quantity at this point
Default

received new vr and installed did not fix the problem no change any thoughts on ECU. I am thinking of buying off ebay new will need reflashed. I do not even know if it will fix it any help you be great.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #5  
Old 03-09-2018, 10:24 AM
Hawkster Hawkster is offline
Currently: Someday you'll finally get rid of that extra ski .
Join Date: Apr 2010
Location: AK
Posts: 925
Thanks: 26
Thanked 158 Times in 127 Posts
Rep Power: 16330676
Hawkster has a reputation beyond reputeHawkster has a reputation beyond reputeHawkster has a reputation beyond reputeHawkster has a reputation beyond reputeHawkster has a reputation beyond reputeHawkster has a reputation beyond reputeHawkster has a reputation beyond reputeHawkster has a reputation beyond reputeHawkster has a reputation beyond reputeHawkster has a reputation beyond reputeHawkster has a reputation beyond repute
Default

If it's used don't even think about it .
If the stator is bad it will take out the VR which also causes a lot of other failures .
The rule of thumb is when you replace one you replace the other too .
You have to test the electrical , guessing isn't going to fix it .

I'm sure Polaris will be more than happy to take your money .
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thread — Questions on ,,Lights,hand warmers and gauges. Thread Starter — lundracing Forum — Snow bikes Replies — 7 Last Post — 05-21-2015 11:43 AM
Thread — 2015 pro lights & gauges Thread Starter — akgiauque Forum — Polaris: Pro-Ride Replies — 4 Last Post — 12-26-2014 11:22 PM
Thread — Need help troubleshooting gauges & lights Thread Starter — krolhead Forum — Ski-Doo: ZX Sleds Replies — 3 Last Post — 04-01-2013 09:47 PM
Thread — lights and gauges shutting off????? Thread Starter — BigStud Forum — Polaris: 900 Replies — 13 Last Post — 12-31-2012 12:09 AM
Thread — Lights and gauges intermitent on 07 800r?? Thread Starter — skank Forum — Ski-Doo: REV Sleds Replies — 4 Last Post — 02-07-2012 09:54 PM

All times are GMT -6. The time now is 05:13 AM.