For support please email or pm Christopher christopher@snowestonline.com



Upgrade to Premium
Arctic Cat: M Series 2005-Current, all models in the M-series chassis
Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-17-2018, 12:19 AM
Skywest Skywest is offline
Currently: Not set.
Join Date: Feb 2017
Basic Member
Posts: 38
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
Skywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond repute
Default 2010 M8 ECU 12

Sled died as I was driving it. Got it to start back up but idled really low and died with gas. Got it towed back to the house and it fired right up and idled normal for like 2 mins and then idled low and would die with gas. ECU 12 was flashing. Ohm out ignition coils or go after the stator?

Thanks!
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #2  
Old 01-17-2018, 05:21 PM
CATSLEDMAN1 CATSLEDMAN1 is offline
Currently: one ski and a KTM
Join Date: Nov 2007
Location: Missoula, Montana
Age: 69
Posts: 2,166
Thanks: 296
Thanked 632 Times in 403 Posts
Rep Power: 21474849
CATSLEDMAN1 has a reputation beyond reputeCATSLEDMAN1 has a reputation beyond reputeCATSLEDMAN1 has a reputation beyond reputeCATSLEDMAN1 has a reputation beyond reputeCATSLEDMAN1 has a reputation beyond reputeCATSLEDMAN1 has a reputation beyond reputeCATSLEDMAN1 has a reputation beyond reputeCATSLEDMAN1 has a reputation beyond reputeCATSLEDMAN1 has a reputation beyond reputeCATSLEDMAN1 has a reputation beyond reputeCATSLEDMAN1 has a reputation beyond repute
Default MIGHT BE

I would be looking at the fuel pump first.

second loose wires or grounded wires
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #3  
Old 01-17-2018, 09:32 PM
tinkerjohnson tinkerjohnson is offline
Currently: Tinker till I die
Join Date: Dec 2008
Age: 38
Posts: 1,020
Thanks: 55
Thanked 155 Times in 109 Posts
Rep Power: 9296600
tinkerjohnson has a reputation beyond reputetinkerjohnson has a reputation beyond reputetinkerjohnson has a reputation beyond reputetinkerjohnson has a reputation beyond reputetinkerjohnson has a reputation beyond reputetinkerjohnson has a reputation beyond reputetinkerjohnson has a reputation beyond reputetinkerjohnson has a reputation beyond reputetinkerjohnson has a reputation beyond reputetinkerjohnson has a reputation beyond reputetinkerjohnson has a reputation beyond repute
Default M-1000

I have a 08 m-1000 doing the same thing and when it runs really rough and wants to die it pulls a code 15 then dies anybody have any ideas?
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #4  
Old 01-17-2018, 11:04 PM
89sandman's Avatar
89sandman 89sandman is online now
Currently: Meadow Muffin
Join Date: Oct 2004
Location: southern oregon
Posts: 4,806
Thanks: 332
Thanked 1,254 Times in 701 Posts
Rep Power: 21474855
89sandman has a reputation beyond repute89sandman has a reputation beyond repute89sandman has a reputation beyond repute89sandman has a reputation beyond repute89sandman has a reputation beyond repute89sandman has a reputation beyond repute89sandman has a reputation beyond repute89sandman has a reputation beyond repute89sandman has a reputation beyond repute89sandman has a reputation beyond repute89sandman has a reputation beyond repute
Default

Since it's throwing the 12 code I'd start with the coils, check the wiring and connectors to them carefully. You running a control box?

Last edited by 89sandman; 01-17-2018 at 11:12 PM.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #5  
Old 01-18-2018, 02:22 AM
Skywest Skywest is offline
Currently: Not set.
Join Date: Feb 2017
Basic Member
Posts: 38
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
Skywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond repute
Default

I guess my question is why would the fuel pump throw a ecu 12 code? Yeah, i am gonna go through the coils and the harness. Do you know if the ground underneath the coolant bottle is the main ground or is there another one floating around? Also, no control box.

Thanks

Last edited by Skywest; 01-18-2018 at 02:25 AM.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #6  
Old 01-21-2018, 04:14 PM
Skywest Skywest is offline
Currently: Not set.
Join Date: Feb 2017
Basic Member
Posts: 38
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
Skywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond repute
Default

Ohmed out all the coils and they are .2 and .3 ohms for the primary circuit in the ignition coils. The secondary circuit checks out fine at 5.8k ohms. Spark plug boots all ohm out within spec.

Last edited by Skywest; 01-25-2018 at 05:07 PM.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #7  
Old 01-21-2018, 07:03 PM
Coldfinger's Avatar
Coldfinger Coldfinger is offline
Currently: Not set.
Join Date: Nov 2007
Location: Nebraska
Posts: 1,960
Thanks: 122
Thanked 254 Times in 199 Posts
Rep Power: 15758008
Coldfinger has a reputation beyond reputeColdfinger has a reputation beyond reputeColdfinger has a reputation beyond reputeColdfinger has a reputation beyond reputeColdfinger has a reputation beyond reputeColdfinger has a reputation beyond reputeColdfinger has a reputation beyond reputeColdfinger has a reputation beyond reputeColdfinger has a reputation beyond reputeColdfinger has a reputation beyond reputeColdfinger has a reputation beyond repute
Default

The thread “2011 hcr code 7” thread might help. That code list may help but it was from 2009 or so but maybe they use the same codes.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
The Following User Says Thank You to Coldfinger For This Useful Post:
Skywest (01-22-2018)
  #8  
Old 01-23-2018, 09:05 PM
Skywest Skywest is offline
Currently: Not set.
Join Date: Feb 2017
Basic Member
Posts: 38
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
Skywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond repute
Default

Tested the stator and it ohmed within spec.

Last edited by Skywest; 01-25-2018 at 04:58 PM.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #9  
Old 01-25-2018, 05:01 PM
Skywest Skywest is offline
Currently: Not set.
Join Date: Feb 2017
Basic Member
Posts: 38
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
Skywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond repute
Default

Pulled out wiring harness and looked for shorts/chaffed wires in the wires going from the coil connections to the ecu. nothing found. resistance is .1 and .2 ohms on wires for mag and pto coils. Gonna put it back together and see if I can get it to fail again and throw the ecu 12 code.

Last edited by Skywest; 01-25-2018 at 05:06 PM.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #10  
Old 02-22-2018, 09:19 PM
Skywest Skywest is offline
Currently: Not set.
Join Date: Feb 2017
Basic Member
Posts: 38
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
Skywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond repute
  #11  
Old 02-23-2018, 09:00 AM
M8CAT M8CAT is online now
Currently: Not set.
Join Date: May 2008
Posts: 48
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
M8CAT is an unknown quantity at this point
Warning You Must be a registered member and logged in to view this response.

Click Here to Register

  #12  
Old 02-24-2018, 12:33 PM
Skywest Skywest is offline
Currently: Not set.
Join Date: Feb 2017
Basic Member
Posts: 38
Thanks: 2
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
Skywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond reputeSkywest has a reputation beyond repute
Warning You Must be a registered member and logged in to view this response.

Click Here to Register

Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thread — 2010 M8 ECU Thread Starter — mmurray70 Forum — Engine/Engine Parts (Swapmeet) Replies — 1 Last Post — 12-17-2015 06:47 AM
Thread — 2010 M8 ECU Thread Starter — spag900 Forum — Arctic Cat: M Series Replies — 17 Last Post — 01-03-2014 11:39 AM
Thread — 09 m8 snopro needs ecu, would 2010/11 ecu work? Thread Starter — Octanee Forum — Arctic Cat: M Series Replies — 11 Last Post — 01-25-2013 08:03 AM
Thread — WTB : 2010 CF800 ECU - M8 ECU Thread Starter — KrUsTyX Forum — Engine/Engine Parts (Swapmeet) Replies — 3 Last Post — 01-24-2013 05:30 PM
Thread — Changing 2010 ecu to 2009 ecu??? Thread Starter — viperbusa Forum — Polaris: TURBO Replies — 7 Last Post — 11-08-2010 06:59 AM

All times are GMT -6. The time now is 02:19 PM.

no new posts