For support please email or pm Christopher christopher@snowestonline.com



Upgrade to Premium
Polaris: TURBO Turbo discussion for Polaris aftermarket turbo sleds
Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-17-2018, 09:37 PM
doobie doobie is offline
Currently: Not set.
Join Date: Oct 2008
Location: Cochrane ab
Age: 38
Posts: 127
Thanks: 21
Thanked 28 Times in 18 Posts
Rep Power: 0
doobie has a reputation beyond reputedoobie has a reputation beyond reputedoobie has a reputation beyond reputedoobie has a reputation beyond reputedoobie has a reputation beyond reputedoobie has a reputation beyond reputedoobie has a reputation beyond reputedoobie has a reputation beyond reputedoobie has a reputation beyond reputedoobie has a reputation beyond reputedoobie has a reputation beyond repute
Default rpm loss once warm

going to be long winded
-16 axys silber kit new last year
-0-250 miles, pulled 8400 @ 5lb last year, 78g 6-7k elev
- this year 250-650 miles once warm my rpm drop right off, pulled weight down to 75.xxg on 7lb now, trail ride in and bomb around a bit and its 83-8400. after the sled is beat on for a bit its down to 8100, let cool and get after it again and its mint for awhile.
-changed relays a few days ago and boom all of a sudden its hitting 8650 rpm, swap back to 5lb and the sled is hauling azz at 8400, 20 min later im down to 79-8100rpm. swap back to 7 and back up to 8400 for a bit then down to 8-8200. i really thought the relays solved it, sled even sounded different. it was really smooth again for awhile, after the rpm drops you can feel the sled labor to pull rpm. pops and farts if im into the throttle for 15-20 sec. i know this isnt a silber problem since my buddy with me is riding same sled, same injector colour, same kit as me.
-clutches gone thru and cleNed before everyride
-new relays
-new belt
-new motor mounts
only mods i added this year are a spi teather and frogzskin vents on hood.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #2  
Old 02-18-2018, 10:53 PM
Sage Crusher's Avatar
Sage Crusher Sage Crusher is online now
Currently: Power Clawing the Axys....
Join Date: Dec 2010
Location: Rock Springs,Wyoming
Age: 62
Posts: 2,589
Thanks: 947
Thanked 621 Times in 417 Posts
Rep Power: 21474846
Sage Crusher has a reputation beyond reputeSage Crusher has a reputation beyond reputeSage Crusher has a reputation beyond reputeSage Crusher has a reputation beyond reputeSage Crusher has a reputation beyond reputeSage Crusher has a reputation beyond reputeSage Crusher has a reputation beyond reputeSage Crusher has a reputation beyond reputeSage Crusher has a reputation beyond reputeSage Crusher has a reputation beyond reputeSage Crusher has a reputation beyond repute
Default

Could need a good look at the Power valve cable.
__________________
Dealers for:
Silber Turbos.
GGB Exhaust.
TKI.
F-N-I.
K-Mod.
2016 Axys 3" 162 P/C Track W/Silber Turbo/K-Mod Gen III/TKI
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #3  
Old 02-21-2018, 02:25 PM
doobie doobie is offline
Currently: Not set.
Join Date: Oct 2008
Location: Cochrane ab
Age: 38
Posts: 127
Thanks: 21
Thanked 28 Times in 18 Posts
Rep Power: 0
doobie has a reputation beyond reputedoobie has a reputation beyond reputedoobie has a reputation beyond reputedoobie has a reputation beyond reputedoobie has a reputation beyond reputedoobie has a reputation beyond reputedoobie has a reputation beyond reputedoobie has a reputation beyond reputedoobie has a reputation beyond reputedoobie has a reputation beyond reputedoobie has a reputation beyond repute
Default

Went thru power valves, most carbon build up I’ve ever seen.. one was ok the other was a mess, also found a primary roller that pushed its bushing out the side. Dealer ordered me a new EV actuator, mine was being very sluggish compared to a new one. Will also comp test since one valve was so much dirtier, may be some blow by there.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thread — Rpm loss Thread Starter — MTsled3 Forum — Polaris: Pro-Ride Replies — 5 Last Post — 01-23-2018 08:54 AM
Thread — Rpm loss Thread Starter — theUltamateTBM Forum — Arctic Cat: Proclimb M Replies — 7 Last Post — 03-04-2017 11:26 PM
Thread — Warm weather and rpm loss? Anyone? Thread Starter — moex Forum — Polaris: AXYS Replies — 7 Last Post — 03-06-2016 04:09 PM
Thread — 03 900 low rpm hesitation bog/high rpm loss Thread Starter — sierraclimber Forum — Arctic Cat: 1M Replies — 13 Last Post — 02-25-2011 06:15 PM
Thread — RPM Loss Thread Starter — rocks rev Forum — Ski-Doo Replies — 0 Last Post — 01-10-2009 11:49 AM

All times are GMT -6. The time now is 02:03 PM.

no new posts