For support please email or pm Christopher christopher@snowestonline.com



Upgrade to Premium
Polaris: TURBO Turbo discussion for Polaris aftermarket turbo sleds
Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-16-2018, 08:43 AM
chanks7 chanks7 is offline
Currently: Not set.
Join Date: Dec 2007
Age: 34
Posts: 33
Thanks: 6
Thanked 1 Time in 1 Post
Rep Power: 0
chanks7 is an unknown quantity at this point
Default Aerocharger stumble, Dobeck/MAP sensor info needed

My 2014 PRO RMK 800 with a non-intercooled aerocharger kit has been running great for the last 2 seasons. This year on my first trip to Togwotee I started to have random bogging issues, seemed more priminent when getting up into higher elevations around 10,000 ft but it would be fine at 8,000 ft. It would bog really bad and sometimes wouldn't have enough power to keep the track spinning and I would have to stop, drop back down to the bottom of a hill and it would run great again.

The other questionable symptom I noticed is the 8th LED (blue) on the aero-commander controller was blinking while the sled was at idle? I thought this light only came on when boost was detected? I'm thinking if it detecting boost and adding fuel at idle that could be part of my issue? I assume the controller uses the MAP sensor that came with the kit to detect boost and activate the 8th LED?

Any help on what could be the cause or insight on how the controller is supposed to work would be greatly appreciated!
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #2  
Old 02-17-2018, 01:21 AM
xpturbo600 xpturbo600 is offline
Currently: Not set.
Join Date: Oct 2009
Basic Member
Posts: 62
Thanks: 0
Thanked 38 Times in 21 Posts
Rep Power: 1853731
xpturbo600 has a reputation beyond reputexpturbo600 has a reputation beyond reputexpturbo600 has a reputation beyond reputexpturbo600 has a reputation beyond reputexpturbo600 has a reputation beyond reputexpturbo600 has a reputation beyond reputexpturbo600 has a reputation beyond reputexpturbo600 has a reputation beyond reputexpturbo600 has a reputation beyond reputexpturbo600 has a reputation beyond reputexpturbo600 has a reputation beyond repute
Default

Call dobeck on the box to diagnose. It may be going bad, or you may have a boost line issue going into the box. I have seen both with those. Regarding the turbo, try opening the turbo veins a little to reduce back pressure. It may be out of adjustment. If that doesnt help you may need to prepare for a new turbo, mine did that two years ago and blew out in a chute.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thread — Map sensor info please Thread Starter — hontri Forum — Polaris: TURBO Replies — 5 Last Post — 02-15-2018 09:44 AM
Thread — Silber dobeck tuning issues. Help needed. Thread Starter — DieselFreak Forum — Polaris: TURBO Replies — 0 Last Post — 01-10-2018 10:01 PM
Thread — Aerocharger stumble Thread Starter — gsxr1k2 Forum — Polaris: TURBO Replies — 34 Last Post — 01-13-2015 10:49 AM
Thread — info needed on aerocharger for a pro ride 800 Thread Starter — nocandoo Forum — Polaris: TURBO Replies — 4 Last Post — 09-18-2011 06:15 PM
Thread — need PCV Map to get rid of Mid stumble or bog! Thread Starter — powerstroke 350,700 Forum — Polaris: IQ Replies — 0 Last Post — 01-30-2010 06:46 PM

All times are GMT -6. The time now is 04:43 PM.