For support please email or pm Christopher christopher@snowestonline.com



Upgrade to Premium
Polaris: IQ 2005-Current, all models in the IQ and IQ Raw chassis
Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-29-2018, 07:37 AM
switchback0410 switchback0410 is offline
Currently: Not set.
Join Date: Jan 2010
Basic Member
Posts: 58
Thanks: 12
Thanked 3 Times in 2 Posts
Rep Power: 212610
switchback0410 has a reputation beyond reputeswitchback0410 has a reputation beyond reputeswitchback0410 has a reputation beyond reputeswitchback0410 has a reputation beyond reputeswitchback0410 has a reputation beyond reputeswitchback0410 has a reputation beyond reputeswitchback0410 has a reputation beyond reputeswitchback0410 has a reputation beyond reputeswitchback0410 has a reputation beyond reputeswitchback0410 has a reputation beyond reputeswitchback0410 has a reputation beyond repute
Default 2010 600 dragon wont rev past 7000!

Recently picked up a 2010 600 dragon switchback with 2500 miles. Took it out finally the other day and noticed it wont rev past 7000 and will only go about 70 mph. Also noticed that if you get going and hold it wide open it will just die out then rev up and keep doing that for awhile and eventually clears out. Its fine if you ease into the throttle. Exhaust valves have been cleaned and seemed to operate fine, tried a new belt but disnt help, when the new belt was on it made the clutches kind squeek until they engaged. Any ideas?
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #2  
Old 01-29-2018, 05:53 PM
XCaSSAULT XCaSSAULT is online now
Currently: Go Wild!
Join Date: Dec 2016
Basic Member
Posts: 223
Thanks: 40
Thanked 35 Times in 28 Posts
Rep Power: 2330249
XCaSSAULT has a reputation beyond reputeXCaSSAULT has a reputation beyond reputeXCaSSAULT has a reputation beyond reputeXCaSSAULT has a reputation beyond reputeXCaSSAULT has a reputation beyond reputeXCaSSAULT has a reputation beyond reputeXCaSSAULT has a reputation beyond reputeXCaSSAULT has a reputation beyond reputeXCaSSAULT has a reputation beyond reputeXCaSSAULT has a reputation beyond reputeXCaSSAULT has a reputation beyond repute
Default

With a new belt u gotta reset belt deflection on the driven clutch. It’s running to tight. Look for the Allen screw with the lock nut, back it out a little.

As far as the no rev issue it’s always good to start with the basics like fresh gas, fresh plugs, do a compression test. U say valves are clean but I’d make sure bellows are good, springs are good and that there’s exhaust smoke coming out the solenoid tube. Prolly good to do a fuel pressure test as well.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #3  
Old 01-30-2018, 11:14 AM
retiredpop retiredpop is offline
Currently: Not set
Join Date: Jul 2001
Location: Calgary
Posts: 1,074
Thanks: 97
Thanked 189 Times in 170 Posts
Rep Power: 8732232
retiredpop has a reputation beyond reputeretiredpop has a reputation beyond reputeretiredpop has a reputation beyond reputeretiredpop has a reputation beyond reputeretiredpop has a reputation beyond reputeretiredpop has a reputation beyond reputeretiredpop has a reputation beyond reputeretiredpop has a reputation beyond reputeretiredpop has a reputation beyond reputeretiredpop has a reputation beyond reputeretiredpop has a reputation beyond repute
Default

Primary clutch spring may be broken. If the fuel filter has never been changed it may not be letting enough fuel through. I know it's old tech now with CFI but how do the plugs look?
__________________
The older I get the better I was. In fact now that I think about it I'm a legend!

Haven't outgrown my 600 yet!
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #4  
Old 01-30-2018, 11:12 PM
switchback0410 switchback0410 is offline
Currently: Not set.
Join Date: Jan 2010
Basic Member
Posts: 58
Thanks: 12
Thanked 3 Times in 2 Posts
Rep Power: 212610
switchback0410 has a reputation beyond reputeswitchback0410 has a reputation beyond reputeswitchback0410 has a reputation beyond reputeswitchback0410 has a reputation beyond reputeswitchback0410 has a reputation beyond reputeswitchback0410 has a reputation beyond reputeswitchback0410 has a reputation beyond reputeswitchback0410 has a reputation beyond reputeswitchback0410 has a reputation beyond reputeswitchback0410 has a reputation beyond reputeswitchback0410 has a reputation beyond repute
Default

Got it figured! Fuel filter was plugged and the sock inside the tank was plugged, was pushing 60 psi for pressure but once you reved it up it just died out.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
The Following User Says Thank You to switchback0410 For This Useful Post:
NapaMatt (01-31-2018)
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thread — 16 limited wont rev past 6800 Thread Starter — mx818 Forum — Arctic Cat: Proclimb M Replies — 10 Last Post — 02-06-2017 05:30 AM
Thread — m7 wont rpm past 7000 Thread Starter — jasn179 Forum — Arctic Cat: M Series Replies — 28 Last Post — 01-10-2011 09:50 PM
Thread — Turbo apex wont rev past 7k Thread Starter — 01polaris800 Forum — Yamaha Replies — 10 Last Post — 01-17-2009 09:45 PM
Thread — Help 06 M7 wont rev past 6000 Thread Starter — spomey Forum — Arctic Cat Replies — 3 Last Post — 12-29-2008 11:35 AM
Thread — 06 Turbo apex?? wont rev past 7k???? Thread Starter — 01polaris800 Forum — Yamaha Replies — 5 Last Post — 12-26-2008 06:52 PM

All times are GMT -6. The time now is 09:00 PM.