For support please email or pm Christopher christopher@snowestonline.com



Upgrade to Premium
Yamaha: 2-stroke Includes all Yamaha 2-strokes, Viper, Mountain Max, etc
Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-12-2017, 01:54 PM
BlindChicken BlindChicken is offline
Currently: Not set.
Join Date: Sep 2017
Basic Member
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Rep Power: 0
BlindChicken is an unknown quantity at this point
Default MM700 dies after running perfectly

I recently picked up an 01 mountain max 700 for cheap and took it out to the snow for the first time yesterday. It always ran great on the trailer and for the first ten minutes ran flawlessly.

After that initial ten minutes it would act like it is loading up, lose power, sputter and die. It was like I ran out of gas. If I wait a few minutes it would start right up and run great for a minute or two then do the same thing.

My thought is either fuel delivery or electrical but thought I would get some feedback before I tore it down.

Mechanically I am pretty sure the engine is fine. Compression checks and fluid inspections are good.

I have not pulled the carbs on this yet so I am leaning toward that but it sure runs great at first.

Any thoughts?

Last edited by BlindChicken; 11-12-2017 at 01:56 PM.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #2  
Old 11-12-2017, 05:30 PM
motojunkie101's Avatar
motojunkie101 motojunkie101 is offline
Currently: Yamaha 4 stroke moderator
Join Date: Nov 2007
Location: Honolulu, Hawaii
MODERATOR: Premium Member
Age: 35
Posts: 2,207
Thanks: 489
Thanked 541 Times in 316 Posts
Rep Power: 21474849
motojunkie101 has a reputation beyond reputemotojunkie101 has a reputation beyond reputemotojunkie101 has a reputation beyond reputemotojunkie101 has a reputation beyond reputemotojunkie101 has a reputation beyond reputemotojunkie101 has a reputation beyond reputemotojunkie101 has a reputation beyond reputemotojunkie101 has a reputation beyond reputemotojunkie101 has a reputation beyond reputemotojunkie101 has a reputation beyond reputemotojunkie101 has a reputation beyond repute
Garage
Default

Fuel filters? Could be sucking up junk, and then when it dies the junk settles long enough for it to run again. There could be junk in the floatbowls too. A carb cleaning wouldn't hurt and you can check the reeds while you have them off too. With electrical I would think it would either run, run like crap, or just not run at all.
__________________
Quote:
Originally Posted by Himark View Post
"hold still I saw this on Snowest"
Bad decisions make good stories

2015 Yamaha Viper 162 SE/MPI turbo

Days until I retire
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thread — Running Board Traction Dies Thread Starter — mousie Forum — Chassis/Tunnel (Swapmeet) Replies — 1 Last Post — 03-19-2014 07:11 AM
Thread — 01 MM700 running on 2 cylinders Thread Starter — irideabigpumpkin Forum — Yamaha: 2-stroke Replies — 4 Last Post — 03-07-2014 05:48 PM
Thread — running bad and dies Thread Starter — bm919mx Forum — Polaris: 900 Replies — 3 Last Post — 02-14-2011 05:56 PM
Thread — Traction for MM700 running boards. Thread Starter — MtnMaxMod Forum — Yamaha: 2-stroke Replies — 6 Last Post — 12-25-2009 06:37 PM
Thread — 98 RMK 700 Dies after running for few minutes of riding. Thread Starter — BurkeMtn Forum — General Snowmobiling Replies — 6 Last Post — 12-29-2008 02:35 PM

All times are GMT -6. The time now is 10:45 AM.

no new posts