For support please email or pm Christopher christopher@snowestonline.com



Upgrade to Premium
Video Cameras All things Video
Reply
 
Share Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-02-2013, 08:57 AM
Spaarky's Avatar
Spaarky Spaarky is online now
Currently: Moved Into Maximum Security Cell
Join Date: Oct 2001
Location: Chester, SD
Posts: 3,209
Thanks: 815
Thanked 860 Times in 549 Posts
Rep Power: 21474857
Spaarky has a reputation beyond reputeSpaarky has a reputation beyond reputeSpaarky has a reputation beyond reputeSpaarky has a reputation beyond reputeSpaarky has a reputation beyond reputeSpaarky has a reputation beyond reputeSpaarky has a reputation beyond reputeSpaarky has a reputation beyond reputeSpaarky has a reputation beyond reputeSpaarky has a reputation beyond reputeSpaarky has a reputation beyond repute
Default Contour/Vholdr HELP!

Alright, this might get a little long winded.. so please bare with me. Plus computers are definetely not my thing.

I purchased a Vholdr, right before they came out with the Contour. Just dumb luck that they came with the Contour like a month later.

I have not used it much, lack of ride time, changing helmets ect... I have probably used it once a year.

Recently got back from a trip and shot some footage. When I went to upload the footage, it acted like I had a virus somewhere in the program or the camera. So I scanned the camera and the program. Nothing showed up. So I uninstalled the program. I then went to reinstall and that is where I ran into big problems.

I contacted their customer support. They have been helpful, but my ancient computer and lack of technical abilities is holding this up.

So the tech guy said go to this webpage...
http://contour.com/software/easy_edit

If you notice there is two choices for cameras. I have tried to click on the one that is personal camcorder and not the Contour HD. It doesnt want to seem to lock into it. So, I tried to download anyway, then it wont recognize my footage. Last night I got this back...

Quote:
Sounds like there's some incompatibility on your computer. Probably another image program running.
At this point I dont know how to remedy it, and have no idea what to do. I dont want to throw the camera in the garbage and start over. I have seriously considered it, for a couple reasons.

1.) The sound it records is awful, my sled sounds like a elephant with serious gas problems.
2.) The computer program for uploading the video. It just seems like a PITA after seeing my buddies GoPro. You have to upload it and then before I can share it with anyone I have to share it with Contour. Plus if I want to do some serious editing, I need a program to "decode" the footage. It doesnt seem like the new programs are alot better. Maybe I am being picky.

If I was to just buy a new camera, I dont even know which way to turn. It would be nice to have the HD, but that doesnt make a big deal to me(reason to keep the one I have). I looked at the new GoPro's. I went online and it seems like everyone is having problems with them, except for on this site. So then it would be back to a Contour anyway.

Shoot, I am at a loss, if someone can help, that would be great.

Thanks.. Justin
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
  #2  
Old 04-02-2013, 10:58 AM
Bubbles Bubbles is offline
Currently: Not set.
Join Date: Nov 2007
Basic Member
Posts: 209
Thanks: 10
Thanked 17 Times in 15 Posts
Rep Power: 547662
Bubbles has a reputation beyond reputeBubbles has a reputation beyond reputeBubbles has a reputation beyond reputeBubbles has a reputation beyond reputeBubbles has a reputation beyond reputeBubbles has a reputation beyond reputeBubbles has a reputation beyond reputeBubbles has a reputation beyond reputeBubbles has a reputation beyond reputeBubbles has a reputation beyond reputeBubbles has a reputation beyond repute
Default

I take the card out of my contour and plug it into a card reader, they are realy cheap and works better.

but don't use the program, when you pulg your camera in it should show up in my computer as a drive, say , e: or f:

pull the videos off that, and play them in vlc media player.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Thread — Vholdr software for Contour HD Thread Starter — Scott Forum — Your Awesome Videos Replies — 6 Last Post — 03-13-2012 12:52 PM
Thread — Vholdr Contour HD 1080P Helmet Cam Thread Starter — newmy1 Forum — Electronics Replies — 86 Last Post — 12-20-2011 03:56 PM
Thread — WTT: VHoldR Contour 1080P for Go-Pro HD 1080p Thread Starter — tkuss Forum — WTB (Swapmeet) Replies — 2 Last Post — 05-08-2011 07:17 PM
Thread — New use/CONTEST for the Vholdr owners out there Thread Starter — JedInUtah Forum — Utah Replies — 7 Last Post — 06-10-2010 08:07 PM
Thread — vholdr recorder Thread Starter — CAT A LAC Forum — General Snowmobiling Replies — 55 Last Post — 11-15-2009 12:22 PM

All times are GMT -6. The time now is 03:39 AM.

no new posts