SnoWest Snowmobile Forum - View Single Post - Alpha RTS issue
Thread: Alpha RTS issue
View Single Post
  #9  
Old 01-12-2019, 03:05 AM
Kunt Kunt is offline
Currently: trying to fix silbers issues
Join Date: Nov 2013
Location: Squamish BC
Basic Member
Age: 36
Posts: 55
Thanks: 14
Thanked 4 Times in 3 Posts
Rep Power: 425963
Kunt has a reputation beyond reputeKunt has a reputation beyond reputeKunt has a reputation beyond reputeKunt has a reputation beyond reputeKunt has a reputation beyond reputeKunt has a reputation beyond reputeKunt has a reputation beyond reputeKunt has a reputation beyond reputeKunt has a reputation beyond reputeKunt has a reputation beyond reputeKunt has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by Matte Murder View Post
Yesterday riding into the backcountry my Alpha felt super harsh in the rear. I had checked the air in the shocks after the first ride and the FTS had only 35lbs in it and the rear 150. Set them at 65 and 130. I remembered setting the knob on 2. When I stopped the knob was on 3. Set to 2 and it was riding pretty well. Sure wish these shocks had rebound adjustment, they need some more rebound on the ski shocks and the RTS. Later in the day same thing happened, harsh ride on the trail and when I checked it the shock was back on 3.
So it appears that snow or branches or something is moving the knob to lockout. Anyone else notice this?
This happens to me alot i ride on the BC coast heavy snow. I thought this would happen when i got the sled. Low and behold.... not the worst thing in the world however funny engineers are smart enough to invent the shok but not smart enough to foresee such a thing.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No
The Following 2 Users Say Thank You to Kunt For This Useful Post:
AD (01-12-2019), Matte Murder (01-12-2019)