SnoWest Snowmobile Forum - View Single Post - 2017 King Cat Belt Squeal on Takeoff
View Single Post
  #9  
Old 02-10-2017, 09:11 AM
2013 M1100 Turbo 2013 M1100 Turbo is offline
Currently: Not set.
Join Date: Aug 2013
Location: North Dakota
Basic Member
Age: 29
Posts: 59
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 3 Posts
Rep Power: 480726
2013 M1100 Turbo has a reputation beyond repute2013 M1100 Turbo has a reputation beyond repute2013 M1100 Turbo has a reputation beyond repute2013 M1100 Turbo has a reputation beyond repute2013 M1100 Turbo has a reputation beyond repute2013 M1100 Turbo has a reputation beyond repute2013 M1100 Turbo has a reputation beyond repute2013 M1100 Turbo has a reputation beyond repute2013 M1100 Turbo has a reputation beyond repute2013 M1100 Turbo has a reputation beyond repute2013 M1100 Turbo has a reputation beyond repute
Default

Quote:
Originally Posted by sno*jet View Post
my 8000 has a ring of residue around the primary i notice after driving slow. i cleaned it off in between rides a few times before realizing it just appears while unloading/backing into my shop. If i jack up the back and rip it good a few times the ring is gone. so i quit wasting time/cleaner on it.
i would check your secondary offset with an alignment tool, if you can get one for that model.
However 90 miles to let the dealer look at it aint too bad imo. If he finds something anyways.


That's the thing. When I start the sled and as soon as it gets to operating temp I take off or load onto a trailer there is no squeal (this was even driving it across a dirt floor in our quonset where there should be all kinds of resistance). Its only after I get it good and hot from riding down a trail or in powder that it starts to squeal when taking off.


Sorry if I am being repetitive in my explanation but I don't see why it wouldn't do it after just starting it and driving vs when its hot. But again, I am by no means an expert on clutches.

Last edited by 2013 M1100 Turbo; 02-10-2017 at 09:40 AM.
Reply With Quote


Rate this post: Yes | No