SnoWest Snowmobile Forum

SnoWest Snowmobile Forum (https://www.snowest.com/forum/index.php)
-   Member Sled Builds (https://www.snowest.com/forum/forumdisplay.php?f=303)
-   -   CRTPRO (https://www.snowest.com/forum/showthread.php?t=338023)

joshkoltes 02-04-2013 04:58 AM

CRTPRO
 
might as well start another project.
picked this up, boosted it, made it most of the year, then t-boned a tree at WOT.
http://i482.photobucket.com/albums/r...-57-00_342.jpg
DAMAGE
http://i482.photobucket.com/albums/r...21-16-16_1.jpg
http://i482.photobucket.com/albums/r...-27-42_185.jpg
straightened it out, then put it on the rocks
the track was rubbing, and the rocks vandalized the running board
http://i482.photobucket.com/albums/r...-32-05_398.jpg
time for rework

joshkoltes 02-04-2013 05:20 AM

tear down
http://i482.photobucket.com/albums/r...-59-16_676.jpg
http://i482.photobucket.com/albums/r...-02-31_395.jpg
http://i482.photobucket.com/albums/r...0-52-55_72.jpg
http://i482.photobucket.com/albums/r...-06-21_117.jpg
http://i482.photobucket.com/albums/r...-25-24_574.jpg
http://i482.photobucket.com/albums/r...-16-58_299.jpg

joshkoltes 02-04-2013 05:32 AM

new parts
 
cr racing tunnel, fresh top end, and a few other doodads
http://i482.photobucket.com/albums/r...-08-04_796.jpg
http://i482.photobucket.com/albums/r...-16-59_506.jpg
http://i482.photobucket.com/albums/r...-14-41_897.jpg
pistons looked good but changed them anyhow
http://i482.photobucket.com/albums/r...-47-34_615.jpg
mic'd the bores and the pto was 3.349 top and bottom. mag was 3.349 bottom and 3.350 top
http://i482.photobucket.com/albums/r...-47-37_333.jpg
polished the ex port and sharpened the transfers
http://i482.photobucket.com/albums/r...-06-40_259.jpg
http://i482.photobucket.com/albums/r...9-39-21_36.jpg
http://i482.photobucket.com/albums/r...ps6ffaa62e.jpg
ready for assembly

joshkoltes 02-04-2013 05:47 AM

its all glue and rivets these days.
rebuild time
http://i482.photobucket.com/albums/r...-33-17_671.jpg
http://i482.photobucket.com/albums/r...ps9cdd098c.jpg
this wire harness is such a mess. i shoulda took better pics to document where it all was routed
http://i482.photobucket.com/albums/r...ps5cd7d3fa.jpg
http://i482.photobucket.com/albums/r...ps2a59f6b1.jpg
http://i482.photobucket.com/albums/r...ps80f17e67.jpg
and back on it own three feet
http://i482.photobucket.com/albums/r...ps06dcf499.jpg

joshkoltes 02-04-2013 06:00 AM

man my camera really is getting crappy.

im torn between where to head from this point. either just put the kit on as it came off or upgrade it but need to wait for parts. there isnt much snow yet so waiting might not be unheard of.

probably just put it togather as is and wish for new parts.

joshkoltes 02-06-2013 06:56 AM

getting further
http://i482.photobucket.com/albums/r...pse723c854.jpg
http://i482.photobucket.com/albums/r...ps3dbd5a55.jpg
funny how little details can take so long, spent about half the day on this tail light and snowflap haha
http://i482.photobucket.com/albums/r...ps01b09f79.jpg

joshkoltes 02-06-2013 07:05 AM

started it. idles smooth. was spraying gas bad. fyi those band clamps on the homade fuel filter line need to be cranked down hard!

widdled down my kill switch, mounted the tank and seat. myomy am i sick of turning round holes square with a jewlers file set.

does anyone have a pic of the wires at the top of the overstructure? i have such a rat nest up there, would be nice to straighten out

joshkoltes 02-07-2013 07:50 AM

looks like it was held togather entirely with zip ties
http://i482.photobucket.com/albums/r...ps0523216e.jpg
tank and seat on, glad im done filing holes square
http://i482.photobucket.com/albums/r...psfbb216c6.jpg
widdled down the horn switch
http://i482.photobucket.com/albums/r...-58-14_325.jpg
beep beep
http://i482.photobucket.com/albums/r...ps8200e1a8.jpg
running vid
http://i482.photobucket.com/albums/r...ps14d19e95.jpg

joshkoltes 02-07-2013 07:46 PM

A real retro has decals physically from the sixties!
http://i482.photobucket.com/albums/r...ps83bb49c3.jpg

joshkoltes 02-08-2013 01:40 AM

My good old polaris charger
http://i482.photobucket.com/albums/r...psf1645e0d.jpg
http://i482.photobucket.com/albums/r...ps3ed616a5.jpg

rydningen 02-10-2013 06:31 AM

Man that CR tunnel looks good!

How much was it?

And why did you change out the chaincase, did you have it welded for 7tooth drivers?

joshkoltes 02-10-2013 07:58 AM

thanks, i think that slp led light adds a nice touch too. especially how i hid the wires

it was 1700+320 for powder+ 120 for drop brackets+ 240 shipping+ 136 customs release. +96 for glue+ 80 for rivets
he has a new design bord out, but i didnt wait for it

got a new case thinking it was magnesium, and im not set up for welding that. if you look close the bottom mount tab was broke off.

rydningen 02-10-2013 11:46 AM

It sure does, allways good to se the results after numerous hours fiddling with small details!

Have been thinking about the same taillight setup for my VE tunnell, but I have not found a good way to route the wires yet. Theres three sleds in our group riding with the lights under the seat, so far this has cost us two front bumpers this season;)

I see, didnt notice the tab missing. Do you want to get rid of the damaged case? If so send me a PM, I am planning to change the drivers for some 7T and need to get it welded to fit anyway:)

joshkoltes 02-10-2013 10:15 PM

Quote:

Originally Posted by rydningen (Post 3297088)
It sure does, allways good to se the results after numerous hours fiddling with small details!

Have been thinking about the same taillight setup for my VE tunnell, but I have not found a good way to route the wires yet. Theres three sleds in our group riding with the lights under the seat, so far this has cost us two front bumpers this season;)

I see, didnt notice the tab missing. Do you want to get rid of the damaged case? If so send me a PM, I am planning to change the drivers for some 7T and need to get it welded to fit anyway:)

Not sure i like the way i routed my wires or if its going to work but it sure took some effort. Its hardly noticeable. From the light i loomed it over to the side via cable clamps on the flap bolts. Through a rubber grommet loomed it down to the rear of the board. Good thing about that is the tunnel has a tiangular box break there to cover it up and re installing the bumper pinches the loomed wire from any movement. The boards are riveted to the tunnel so there is a seam just wide enough for the wires to sit in. I had separated all three and epoxied them into the seam nice and straight. I cut the old tail light lead to solder to my wires at the front of the board so its plug and play.

Simple enough haha

joshkoltes 02-12-2013 04:47 PM

thought i was at the finish line
http://i482.photobucket.com/albums/r...psaaa80113.jpg

but have a major problem,

with the slp alignment tool it looks like i have over 1/8 gap on the secondarys back when tight on the front. my 3 similar rubber mounts look kinda worn but the left front different one looks trashed. and the touque link rubber is cracked.

i have them all loose following the service manual. and with a pry bar it dosnt seem to help the alignment. and besides when you sinch them back up itll go back to center anyway? if a guy moves the front right mount forward it side loads everything right?
im thinking about building a spacer to go behind the back right mount? might help? any other ideas?

how much spacer does everybody else have behind their secondary? i have about a half inch! somthing isnt right here

is replaceing these going to help this or i wonder if my bulkhead is trashed?

joshkoltes 02-13-2013 08:24 PM

i tweaked and torqued things around and got it down to .074 but im still waiting on new mounts.

after i get the new ones i can really start to make some changes.

if my motor has to twist counter clock wise as it does now, i can add a spacer behind the right rear mount bracket. but how much? at the moment i need to move .020- .030 measured from the secondary clutch outside rear. so is the distance realitive in association with my shim idea? if i add .020 behind the mount will that move my alignment tool the same distance added? i think it should, thinking like a teeter toter the left rear mount is the folcrum

but there is still all that spacer washer behind the secondary im curious about. does anyone look at stuff anymore?

joshkoltes 02-16-2013 06:31 AM

got it!
 
I added the new mounts and sinched it down. That took me from .074 all the way out to .102! So i tore it down enough to crib the motor up and start shimming. While prying and looking at things i started with .250. That ended up being about double it dang near zeroed the alignment tool. So i cut new shims out of .127 and added a .025 shim to that.
At the end of it all i slotted the front motor mount- mount holes to fit.
!! Ended up with .044!!!! Pretty happy about that

http://i482.photobucket.com/albums/r...psfe225bc1.jpg

joshkoltes 02-17-2013 12:04 AM

Got it out in cooke today and i must have made some changes for the better. I got 12 psi once. Hit the det a couple times but i bet since i moved the motor im touching the frame where everybodys does

Ran great!
http://i482.photobucket.com/albums/r...ps17da4feb.jpg

Jay 02-17-2013 10:00 AM

You are not afraid to tear into a sled are you? You do great work, enjoy the ride.

joshkoltes 02-23-2013 02:43 AM

Foud some snow got stuck made some good pulls still getting some det been all over the box.
http://i482.photobucket.com/albums/r...ps865bc2cf.jpg
http://i482.photobucket.com/albums/r...ps895d64c1.jpg

joshkoltes 03-02-2013 07:22 PM

when building your own fuel line and filter be sure double sure nothings rubbing after final assembly. using the correct clamps and hose. tripple check it. my line started leaking at the end of the day and i didnt loose that much fuel. thought the clams just werent tight enough but looking closer the clamps werent the problem, well totally. make sure the extra threads arent touching anything or going to touch anything. my excess threads were rubbing the return line but im pretty sure the hose is not damaged just the outer loom is rubbed through.

my leak was coming from the filter itself. i have a silber kit and allthough the filter was not touching anything when i built it, it did rest on my air box after i installed my intake hose. didnt notice oops

you can see the rub mark on the aluminum here. it was pissin out of the rib of the filter. they arent very thick at all

http://i482.photobucket.com/albums/r...ps16916b75.jpg
http://i482.photobucket.com/albums/r...ps2ec377d8.png

joshkoltes 04-03-2013 10:16 PM

http://i482.photobucket.com/albums/r...ps9d9fb391.jpg

joshkoltes 04-06-2013 12:09 AM

http://i482.photobucket.com/albums/r...ps20067b26.jpg
http://i482.photobucket.com/albums/r...psb1e1fa50.jpg

joshkoltes 08-12-2013 10:15 PM

What better place to start a list!
Last ride out I lost a the PTO cyl. Still rode it in the trailer after a few lockups.
So, I've been picking at the repair ever since
Going with
PAR long rod crank
Re nikasil cyls
Rkt pistons
Hopeing for the silber upgrade
- upgrade comes with new injectors I believe they were the problem
-- rebuilt or upgraded turbo
---not sure on controller or ecu
Need arm to fix my AFR senders
Re shim motor mounts
Rebuild shocks

Just some usual routine maintainance ya know

joshkoltes 09-13-2013 11:45 PM

Got the mono block back from us chrome, re polished the ex ports, the par long rod in the cases, the rkt drop in pistons in, and the par head torqued down. Still waitin on payday for more parts
http://i482.photobucket.com/albums/r...psf0ed89c2.jpg
http://i482.photobucket.com/albums/r...ps5ff4a224.jpg


All times are GMT -6. The time now is 09:38 PM.


All contents copyright 2007-2017, SnoWest Magazine, Harris Publishing Inc.